Zoran Ilić i Zdravka Jakopec su novi članovi uprave Axians Hrvatska

Ilić postaje novi generalni direktor, Jakopec njegova zamjenica. Oboje dolaze iz organizacije i donose bogato iskustvo te poznavanje tvrtke i ICT tržišta.

Mreža srijeda, 7. kolovoza 2024. u 11:05
Zoran Ilić i Zdravka Jakopec 📷 Axians Hrvatska
Zoran Ilić i Zdravka Jakopec Axians Hrvatska

Zoran Ilić na mjesto člana uprave dolazi s pozicije direktora prodaje i Business Unit Managera najvećeg infrastrukturnog odjela unutar Axians Hrvatska -  Data Center and Cloud Solutions. 

Novi direktor preuzima čelnu poziciju s više od 20 godina iskustva iz područja različitih industrija i pozicija, uključujući marketing, projektni menadžment, prodajnih i upravljačkih funkcija. 

Ilić donosi bogato iskustvo u poznavanju ICT rješenja te izvrsno razumijevanje potreba poslovnih organizacija u pitanju digitalizacije, modernizacije i optimizacije poslovnih procesa i rješenja te realizacije zahtjevnih tehnoloških projekata. 

Prije dolaska u Axians, stekao je vrijedno iskustvo u globalnim korporacijama kao što su Oracle, IBM i SAS Data and AI Solutions, ali i u lokalnim poduzećima. 

Zdravka Jakopec menadžerica je s preko 22 godina rada unutar Axians Hrvatska. Na mjesto članice uprave dolazi s pozicije direktorice SAP Business Unita,  jednog od najuspješnijih SAP timova u Hrvatskoj, koji je unazad 15 godina s njom na čelu realizirao neke od najvećih, inovativnih i najkompleksnijih SAP implementacija za vodeće hrvatske i inozemne tvrtke. 

Poslovnu karijeru  je započela u metaloprerađivačkoj industriji, a potom napredovala do pozicije direktorice komercijale u automobilskoj industriji. 

Kroz uvođenje procesa optimizacije i digitalizacije poslovanja upoznaje se sa sustavom SAP te nastavlja svoj poslovni razvoj kao SAP konzultantica. Axiansu se pridružila 2001. godine i postala jedna od utemeljiteljica SAP odjela u kompaniji.

Vidić ostaje u nadzornom odboru

Nova uprava je naslijedila dosadašnjeg direktora Božidara Vidića, koji je odlučio nastaviti svoju poslovnu karijeru izvan ICT sektora, u industrijskom menadžmentu. 

U skladu s dugoročnom strategijom i planom rasta u Hrvatskoj (organski i kroz daljnje akvizicije), planirana je uspostava nadzornog savjetodavnog tijela u Axians Hrvatska te će Vidić nastaviti svoju suradnju s Axians Hrvatska kao član istog.

"Axians Hrvatska je jedan od vodećih sistem integratora u Hrvatskoj. Pod novom dvojnom upravom, nastavit ćemo graditi uspješnu budućnost naše tvrtke koja je jedna od ključnih i vodećih kompanija na hrvatskom ICT tržištu više od 30 godina. 

Cilj nam je podržati viziju tvrtke da kroz marljiv rad, znanje i odgovornost prema tržištu, našim korisnicima pružimo vrhunska, sigurna i inovativna ICT rješenja na njihovom putu prema digitalnoj transformaciji. 

Na tržištu smo stekli reputaciju pouzdane i odgovorne tvrtke, s ekspertizom za uspješno provođenje najzahtjevnijih ICT projekata. 

Tijekom više od tri desetljeća, naši su klijenti imali priliku svjedočiti našoj strasti prema ICT-u i našoj posvećenosti. 

Želimo dalje ojačati i unaprijediti tvrtku te s pravim pristupom, stručnošću i naprednim rješenjima zajedno postići uspjeh, kako timski tako i kao tvrtka te na taj način unaprijediti našu poziciju i već stvoreno povjerenje - naših kupaca, partnera, zaposlenika i vlasnika", poručili su Ilić i Jakopec.