Zagrebački Koios za pet milijuna eura kupio britansku tvrtku Yard

Spajanje s tvrtkom Yard omogućit će tvrtki Koios širu bazu korisnika i velike korporativne klijente u Ujedinjenom Kraljevstvu i diljem Europe.

Mreža ponedjeljak, 8. srpnja 2024. u 06:05
Stjepan Pavlek Posavec 📷 Koios
Stjepan Pavlek Posavec Koios

Zagrebačka IT tvrtka Koios je za oko pet milijuna eura preuzela su britansku tvrtku Yard. Cilj je dodatno širenje na tržištu Velike Britanije.

Ta je tvrtka, sa sjedištem u Cardiffu, specijalizirana je za analitiku i pruža uvide o kupcima, profiliranju i objedinjavanju podataka do isporuke automatiziranog ciljanog sadržaja putem marketinških kanala. 

Također pružaju preporuke, vrše obuku i nude rješenja kroz cjelokupnu ponudu usluga. 

Koios, s uredima u Zagrebu i u Londonu, bavi se pružanjem usluga razvoja aplikacija, integracije podataka, poslovne analize i upravljanja projektima te implementacijom Atlassian rješenja korporativnim klijentima, pretežito u financijskom sektoru. 

"Spajanje s tvrtkom Yard omogućit će tvrtki Koios širu bazu korisnika i velike korporativne klijente u Ujedinjenom Kraljevstvu i diljem Europe. 
S Yardom nastavljamo našu ekspanziju te započinjemo suradnju s tvrtkama među kojima su vodeći telekom, međunarodna banka, energetska kompanija…", najavio je Stjepan Pavlek Posavec, direktor i predsjednik uprave Koiosa.