Startup Daytona dobio još pet milijuna USD, planiraju nova zapošljavanja

Ovu rundu investiranja predvodi američki fond Upfront Ventures. Krajem prošle godine dobili su ulaganje vrijedno dva milijuna USD.

Miroslav Wranka četvrtak, 27. lipnja 2024. u 03:15
📷 Daytona
Daytona

Domaći startup Daytona osigurao je dodatnih pet milijuna američkih dolara početnog ulaganja za unapređenje istoimenog alata za upravljanje razvojnim okruženjem otvorenog koda. 

Novi kapital omogućit će Daytoni daljnji razvoj proizvoda i nova zapošljavanja u marketingu, prodaji i inženjeringu. 

Ovu rundu investiranja predvodi američki fond Upfront Ventures, koji upravlja s više od šest milijardi USD imovine i ulagač je u tvrtke kao što su poput GOAT, PayPal Credit, Ring...

Povjerenje Daytoni ponovno je ukazao i prethodni ulagač, 500 Emerging Europe, dio investicijske kompanije 500 Global koja upravlja imovinom vrijednom 2,7 mlrd. USD i uložila je u tvrtke kao što su GitLab, Twilia i Algolia. 

"Naš cilj je učiniti svakog programera produktivnijim, istovremeno smanjujući prepreke za novopridošlice uklanjanjem nepotrebnih složenosti", rekao je Ivan Burazin, suosnivač i izvršni direktor Daytone. 

Prema podacima Daytone, njihova platforma je u dva mjeseca skupila više od pet tisuća pratitelja na GitHubu.

Krajem prošle godine dobili su investiciju vrijednu dva mil. USD. Među ulagačima su bili Abhinav Asthana, Charity MajorsChristian Bach, Prashanth Chandrasekar, Izet Ždralović, Jurica Cerovec, Martin Morava, Alan Sumina, Damir Sabol, Luka Abrus, Tomislav Car...