Pixtica - alternativna kamera, uređivanje fotografija i izrada videozapisa u jednoj aplikaciji

S više od milijun preuzimanja, ovo je jedan od popularnijih aplikacija koja u tipično osmišljenom sučelju objedinjava alternativnu kameru za Android telefone te sve što je potrebno da se fotografije obrađuju kao i da se stvaraju videozapisi…

Matija Gračanin srijeda, 24. travnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Pixtica 
Namjena Kamera, editor slika i editor video zapisa u jednom
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 5,31 eur jednokratno ili 1,99 eur godišnje

Pixtica je u suštini solidno napravljena alternativna kamera za Android pametne telefone koju je prilično jednostavno koristiti, no koja nudi dovoljno naprednih mogućnosti da privuče i zahtjevnije korisnike. Da bi stvar bila još bolja, objedinjuje i alate koji su potrebni da bi se obrađivale fotografije, ali i stvarali videozapisi.

Zgodno je to što se nakon instalacije može pokrenuti kratki tutorial kroz koji će se upoznati s onim što Pixtica, ali i to što sama aplikacija obiluje praktičnim mogućnostima. Primjena dostupnih filtara vidljiva je u stvarnom vremenu što pomaže kreativnom procesu snimanja fotografija ili videozapisa, a Pixtica se može pohvaliti i solidno osmišljenim ručnim kontrolama čime se pametni telefon zapravo pretvara u moćnu DSL kameru.

Osim toga, tu je i niz drugih alata i dostupnih mogućnosti; od posebnog modaliteta namijenjenog portretnoj fotografiji, preko stvaranju panorama, zatim mogućnost stvaranja GIF animacija, snimanje videozapisa s ubrzanim protokom vremena ili efektom slow motion, tu je i opcija Photobooth za stvaranje kolaža, mogućnost snimanja u format RAW i štošta drugo.

Dakako, kako je riječ o aplikaciji koja kombinira kameru i alata za doradu slika i obradu videozapisa, dostupno je sve ono što bi se moglo očekivati od tradicionalnih alata za uređivanje slika i filmića pa u većini slučajeva nije potrebno posegnuti za drugim aplikacijama te vrste. Besplatna inačica je naravno ograničena, a za puni je opseg značajki aplikaciju potrebno platiti jednokratno 5,31 euro ili plaćati godišnju pretplatu koja stoji 1,99 eura.