Chord Tracker - aplikacija za prepoznavanje akorda iza koje stoji Yamaha

Svi oni koji muku muče s prepoznavanjem koji se akordi koriste u omiljenim pjesmama, s aplikacijom će se poput ove konačno riješiti tih muka. Naime, Chord Tracker je u stanju relativno brzo izvući akorde te pomoći pri učenje omiljene pjesme…

Matija Gračanin utorak, 13. rujna 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Chord Tracker 
Namjena Prepoznavanje akorda u pjesamama
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Yamahin Chord Tracker još je jedna aplikacija koja omogućava relativno bezbolno prepoznavanje akorda iz učitanih pjesama (moraju se nalaziti na lokalnoj memoriji telefona) te, samim time, da ih se lakše nauči svirati i to na klaviru i gitari (premda se može koristiti i uz druga glazbala).

Čitava stvar funkcionira prilično jednostavno. Samo valja izbrati željenu pjesmu (aplikacija će automatski pronaći pjesme koje se nalaze na unutarnjoj memoriji telefona) i pričekati koji trenutak da Chord Tracker odradi svoj posao.

Nakon toga će akordi biti prikazani i moguće je započeti reprodukciju pjesme pri čemu će se sinkronizirano prikazivati i odgovarajuću akordi. Posebno je zgodno i to što se na dnu zaslona pokazuje i kako se koji akord svira (za klavir i gitaru), ali i to što je moguće podešavati tempo, tu je i podrška za transpoziciju i slično.

Chord Tracker će posebno biti koristan i onima koji imaju Yamahina podržana Bluetooth glazbala jer će moći prenositi informacije o akordima iz aplikacije, a tu su i neki drugi zgodni detalji. Ukratko, svi oni koji žele na jednostavan način otkriti akorde u pjesmama, s ovom će to aplikacijom napraviti brzo i besplatno.