BokBok - prva hrvatska aplikacija za spojeve koja se oslanja na video zapise

BokBok je još jedna aplikacija koja nastoji pomoći u pronalaženju partnera, novog prijatelja ili samo nekoga za povremeno druženje, no za razliku od većine sličnih aplikacija, kod ove se umjesto samo profilnih fotografija koristi – profilni video zapis…

Matija Gračanin ponedjeljak, 6. svibnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv BokBok
Namjena Domaća aplikacija za upoznavanje
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Aplikacije za upoznavanje ili pronalaženje partnera već odavna nisu ništa novo, a BokBok je prva hrvatska aplikacija koja nastoji ponešto promijeniti ustaljeni način na koje takve aplikacije funkcioniraju. Naime, umjesto da se oslanja samo na profilne fotografije, aplikacija koristi video zapise kao koncept kroz koji bi trebala bolje pokazala svoja osobnost i interesi.

Općenito gledano, BokBok se ne razlikuje mnogo od brojnih drugih sličnih aplikacija; i dalje je potrebno otvoriti korisnički račun, napraviti vlastiti profil pri čemu je potrebno odgovoriti na nekoliko pitanja i definirati osnovne parametre na temelju kojih će se nuditi potencijalni partneri.

No, tijekom je stvaranja profila potrebno snimiti video zapis u trajanju od najmanje tri sekunde, a taj će se video onda koristiti za inicijalno predstavljanje svima drugima koji koriste ovu platformu za upoznavanje. Ponuđene je potencijalne partnere moguće lajkati klizanjem po zaslonu, a komunikacija se može odvijati unutar same aplikacije.

Zgodan je detalj to što je tu mogućnost spoja na slijepo, pri čemu su dostupni i posebni tematski događaji kojima se može pridružiti, a time je ujedno i lakše nekoga upoznati. Zasad nema mnogo korisnika, što je ujedno presudno da bi aplikacija preživjela, no budući da nudi pomalo drukčiji način da se svatko predstavi mogućim partnerima, mnogima bi se mogla dopasti (pogotovo mlađoj publici).