Netflixov globalni ISP Speed Index za travanj 2024.

Netflix je objavio ažurirane mjesečne brojke za svoj ISP Speed Index za travanj ove godine. Prema ažuriranim podacima 34 zemlje i regije u svijetu u travnju su bile u kategoriji najboljih performansi

Mreža petak, 17. svibnja 2024. u 06:05

Oko 92% ISP-ova ostalo na istoj brzini kao prošlog mjeseca, odnosno u ožujku. Netflixov ISP Speed ​​Index "mjeri performansi Netflixa u udarnom terminu na određenom ISP-u" i ne predstavlja ukupnu izvedbu drugih usluga koje se koriste na mreži.

Netflix navodi da je prosječna brzina kod BOnline i Zajil Telecom u Kuvajtu porasla s 2,2 na 2,4 Mb/s, a kod Copaco u Paragvaju i Reytel u Hondurasu rasle su s 2,0 Mb/s na 2,2 Mb/s, kod Wancoma u Pakistanu a 2,4 Mb/s na 2,6 Mb/s.

U pojedinim je zemljama u travnju došlo do pada brzina streama od 0,2 Mb/s. U Južnoafričkoj Republici i Vijetnamu brzine su pale s 2,8 na 2,6 Mb/s, dok su u Argentini i Urugvaju pale s 3,0 na 2,8 Mb/s.

Za krajnje korisnike Netflix preporučuje minimalnu brzinu preuzimanja od 3 Mbps za stream 720p HD, 5 Mbps za stream u 1080p FHD, odnosno 15 Mbps za stream u 4K UHD.

Na web mjesto ISP Speed ​​Index mogu se provjerili najnoviji podaci o brzinama za željenu zemlju.

Netflix je nedavno otkrio da ima ukupno oko 270 milijuna pretplatnika i da je dodao oko 9 milijuna pretplatnika u prvom tromjesečju ove godine. Međutim, suočio se s padom od 6% u preuzimanjima i 8% u mjesečno aktivnim korisnicima, prema podacima Bank of America.