Google ulazi u novu rundu otkaza

Nije poznato ni u kojim će sve timovima doći do rezova, tek kako neće obuhvatiti cijelu tvrtku, a pogođeni zaposlenici moći će se javiti za druge poslove u Googleu

Miroslav Wranka srijeda, 24. travnja 2024. u 06:15
📷 Pexels (Pixabay)
Pexels (Pixabay)

Nastojeći smanjiti troškove, u divu iz Mountain Viewa otpustit će zasad nepoznat broj ljudi. 

Nije poznato ni u kojim će sve timovima doći do rezova, tek kako neće obuhvatiti cijelu tvrtku, a pogođeni zaposlenici moći će se javiti za druge poslove u Googleu. 

Zasad se čini kako je riječ o djelatnicima u odjelima za nekretnine i financije, uključujući Googleovu riznicu, poslovne usluge i poslovanje s gotovinskim prihodom. 

Mali postotak njih bit će prebačen u ogranke gdje Google trenutno ulaže, uključujući Indiju, Chicago i Atlantu u Sjedinjenim Državama te Dublin u Irskoj.

Otkazi su uslijedili nakon brojnih ukidanja radnih mjesta u Googleu te u tehnološkoj i medijskoj industriji ove godine, pojačavajući strahove kako bi se otpuštanja mogla nastaviti dok se tvrtke bore s gospodarskom neizvjesnošću.

Prema podacima koje je objavio Layoffs, od početka godine u tehnološkom sektoru podijeljeno je više od 40 tisuća otkaza. 

Googleova šefica financija, Ruth Porat, poslala je e-mail osoblju u kojem je navela kako restrukturiranje uključuje širenje rasta na Bangalore u Indiji, Mexico City u Meksiku i Dublin.

Google je u siječnju otpustio stotine radnika iz više timova, među kojima su bili inženjering, hardver i Assistant. Ujedno su povećali ulaganja u umjetnu inteligenciju. Otkaze je početkom godine najavio glavni izvršni direktor Sundar Pichai.