Je, možeš mislit kako bi ih koristili. Kupili bi ih i onda bi im skupljali prašinu. Idu u istu grupu s gameboy nostalgičarima...
Zašto mladi na TikToku žude za povratkom BlackBerr
- poruka: 17
- |
- čitano: 3.308
- |
- moderatori: vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I mene je nekoć intrigira taj BlackBerry, pa mogu to razumit. Nego, zar se mladi ne mogu dosjetit toga da NE MORAJU STALNO BIT ONLINE DOSTUPNI? Radije bih im preporučio nekoliko praktičnih knjiga, iz kojih se može naučit nešto opipljivo, makar za hobije. Internet je kralj, ali knjiga je i dalje kraljica.
Ja nisam ljubitelj BB, ali obozavam tipkovnicu na mobilnom uredjaju i SE P1 vidim kao vrhunac tipkovnice na mobilnom uredjaju.
Svaka brojka ima dediciranu tipku u obliku koji je vecini ljudi prirodan na "telefonu".
Uza to qwerty tipkovnica di se po jednoj fizickoj tipci nalazi 2 slova, kliknes tipku u ljevo dobijes ljevo solov a u desno, desno slovo :)
Tome pridodamo fizicki back button sa strane + scroll tipka koji i klika.... savrsenstvo i zal sto toga vise nema....
upišite na search u youtube-u "meshtastic handheld" ili "t-deck".
ekipa je napravila nešto što je nalik na blackberry i koristi LORA-u za povezivanje na Meshtastic mrežu.
Mladi zude za necim drugacijim. Konkretno sa danasnjim telefonima je problem sto su svi isti, i razlika je minimalna. Uzmes iPhone, Samsung i svake godine identicne telefone izbacuju. Zasto bih ja bio uzbudjen sa Galaxy S25 Ultra koji je manje vise isti kao Galaxy S24 Ultra? Tako je i kod Jabuke.
Tokom 2000tih pa i pocetkom 2010tih je bilo te razlike, Galaxy S1, S2, S3 svi su razlicito izgledali, da ne kazem sta se zbivalo kod Sonya, HTC-a, LG-a i drugih govoreci za smartphone, a tek u ono doba Nokije kad je bilo pregrst razlicitih modela.
Danasnja tehnologija je dosta stvari olaksala i pojednostavila, ali nedostaje ono nesto, sto nas uzbudjuje i zbog cega volimo tehnologiju. Manje vise mozemo sad predvijeti u kojem smjeru stvari idu i sta ocekviati i skorijoj buducnosti. Informisani smo u svemu unaprijed, imamo pristup informacijama sta se desava u Australiji, a sta u Americi u ovom istom trenutku.
Ja prije nisam znao sta ce Nokia, Samsung, Sony izbaciti dok ne dodje MWC. Ili dok ne uzmes magazin za telefone pa na taj nacin se informises.

Ne razumijem, kako da milenijalci ne znaju citati analogne satove?
86. godište je milenijalac, sumnjam da ne znaju čitati analogne satove
Ovako nešto https://www.clicks.tech/en
Ne fali mi ništa od toga. Ni fizičke tipkovnice na mobitelima ni mehaničke tipkovnice za računala.
Ne fali mi ništa od toga. Ni fizičke tipkovnice na mobitelima ni mehaničke tipkovnice za računala.
Ti si prešao na https://www.indiamart.com/proddetail/touch-keyboard-20364766497.html
Ovako nešto https://www.clicks.tech/en
To bi bilo super da ne košta više od samog telefona...
Jedini gadget koji bih volio je takva maskica ali sa onim malim trackballom ko na blackberryu i sa dva fizička gumba po strani, tako da mogu komotno igrat strategije na emulatorima
Imam dvoje takvih u kuci (18 i pol i 16 i pol godina) i vjerujte mi ta nova generacija apsolutno nije opterecena socijalnim mrezama, kao sto mi mislimo da jesu.
Kcer (starije dijete) imala je instagram kad je napunila 17 godina. Prije 5 mjeseci, kad sam joj kupion novi telefon, nije ga ni instalirala vise. Usput kad sam ju pitao jel ima fejs, rekla mi "pa tata, nemam je 50 godina"
Sin jos gori po tom pitanju. Iako je "okorjeli" gejmer, vec mi par puta rekao da ga cak i Discord nervira jer "tamo ima puno kretena".
Iako ovo moze zvucati kao anegdotalni primjer, moji klinci su samo odraz njihovih generacija jer ista misljenja imaju i ostala djeca u iz njihovih razreda.
Rekavsi sve to, u meni buja tracak nade da su ove zadnje generacije su ipak po tom pitanju ozbiljnija od onih (nas) koji su stasali 90-tih i 00-tih.
Uopce me ne cudi pojava te nostalgije za starom tehnologijom (koju vecina nisu ni iskusila iz prve ruke).
Eto bas danas naletio i na
Pa dokle vise?
Imam dvoje takvih u kuci (18 i pol i 16 i pol godina) i vjerujte mi ta nova generacija apsolutno nije opterecena socijalnim mrezama, kao sto mi mislimo da jesu.
Kcer (starije dijete) imala je instagram kad je napunila 17 godina. Prije 5 mjeseci, kad sam joj kupion novi telefon, nije ga ni instalirala vise. Usput kad sam ju pitao jel ima fejs, rekla mi "pa tata, nemam je 50 godina"
Sin jos gori po tom pitanju. Iako je "okorjeli" gejmer, vec mi par puta rekao da ga cak i Discord nervira jer "tamo ima puno kretena".
Iako ovo moze zvucati kao anegdotalni primjer, moji klinci su samo odraz njihovih generacija jer ista misljenja imaju i ostala djeca u iz njihovih razreda.
Rekavsi sve to, u meni buja tracak nade da su ove zadnje generacije su ipak po tom pitanju ozbiljnija od onih (nas) koji su stasali 90-tih i 00-tih.
Uopce me ne cudi pojava te nostalgije za starom tehnologijom (koju vecina nisu ni iskusila iz prve ruke).
Eto bas danas naletio i na
Pa dokle vise?
Ništa čudno, Smart TV je gotovo direktna kopija Teleekrana-a iz knjige "1984" George Orwell.
Teleekran iz knjige je televizija kojom se može promatrati gledatelje,
uvijek je upaljena, ne može se ugasiti.
partija promatra sve osim niže klase.
Yup.
Meni je prvi puta sve to zasmrdilo jos 2017. godine nakon apdejta ove moje Philips 55PUS7600/12 i nakon kojeg nisam mogao apdejtati neke addonove na Kodiju. Montiram RPi sa Kodijem i te iste addonove noremalno instaliram. Direktno na TV-u nikako.
Njusim sa Wiresharkom i skuzim da TV trazi potpuno druge DNS-ove, ne vezano za ove moje definirane na kucnoj mrezi.
Nakon toga, bilo je samo istekavanje TV-a sa LAN-a i dizejblanje i etherneta i WiFi-ja.
TV nije omirisao interneta od 2017-te.