Šef Amazona zaposlenicima najavio da će ih zamijen

poruka: 21
|
čitano: 4.540
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Šef Amazona zaposlenicima najavio da će ih zamijen".
7 godina

Amazon zaposlenici se mogu ugledati na ove naše uhljebe pa u štrajk..vidi mene ne mogu...kod njih je kapitalizam...ako ti se ne sviđa daš otkaz...nije kao  kod nas...2025 a mi još u komunizmu...ne žele dati otkaz jerbo ih čeka gore nego ča imaju...pa štrajkaju jer ipak  smo mi i dalje republic of banans

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 4 hvala 0
4 godine

Moždani?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Pomognu im da ih se rijese.....

scion of the storm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Šef Amazona zaposlenicima najavio da će ih zam
Potpuno robotizirana skladista su neisplativa ali kad to skaliras u miljune....

1 0 hvala 0
7 godina

dali je i sam sebi poslao mail?

2 0 hvala 0
17 godina
Hvala što se crnčili, više vas ne trebamo. Znali ste da će ovaj dan doći i iako skupa dijelimo zemlju, boli nas briga što će dalje biti s vama. Samo nemojte završit ko beskućnici, to nam je malo gadljivo za vidjet kad idemo do Starbucksa

7 0 hvala 0
6 godina
KIKI3ooo kaže...

Do potpune robotizacije skladista jos ima jako puno jahanja. Ljudi su zapravo vrlo jeftina i lako zamjeniva "roba". Pogotovo u "kicmatrans" poslovima. Pa jos kada mu ne moras platiti ni bolovanje, ni dane godisnjeg, ni bonuse, ni...

S druge strane postoje pozicije koje su lako zamjenjive AI-em pa tako uskoro i sama funkcija sefa amazona kao sto je to vec neko napomenuo ovdje. 

4 godine
suspendiran

Eto to vam je donijelo ovo lajkanje fejk ai guzica i ostalih fejk ai budalastina, ko vas jebe

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
HCMAA kaže...

Amazon zaposlenici se mogu ugledati na ove naše uhljebe pa u štrajk..vidi mene ne mogu...kod njih je kapitalizam...ako ti se ne sviđa daš otkaz...nije kao  kod nas...2025 a mi još u komunizmu...ne žele dati otkaz jerbo ih čeka gore nego ča imaju...pa štrajkaju jer ipak  smo mi i dalje republic of banans

Sindikati i pojam udruživanja su potekla sa zapada a ne iz komunizma kako se često želi prikazati kod nas bilo zbog zle namjere ili neupućenosti. Druga je stvar što u ozbiljnim zemljama ti štrajkovi traju danima i tjednima a organizacije koje ih organiziraju imaju određenu moć.

Ako mi se ne sviđa onda se borim za svoja prava a ne dajem otkaz zato da bi mlatimudan koji je došao jučer i preko mojih leđa sebi zaradio bonus tzv smanjenjem troškova. S druge strane ti isti koji smanjuju trošak preko leđa drugih kada dođe do extra profita ne dijele višak sa svojim radnicima već ide u zadržanu dobiti ili kao dividenda dioničarima. 

Mi smo kako kažeš "republic of banans" isključivo zbog određenih reformi koje nisu provedene jer nekom tako odgovara a nikako ne zbog ljudi koji se bore za svoja prava pa bili oni radnici, profesori ili liječnici.

11 godina

Kao prvo ne dirajte mi Starbucks. 

Drugo, ne vidim u čemu je problem? Tehnologija ide naprijed. Nekada plug, sada traktor. I kovači su izgubili posao. 

Još vam je lijepo nadređeni napisao da se na vrijeme educirate, te da se ne bojite promjena. AI/ML nije bauk. Potrudite se naučiti nešto novo.

Šef nije vaš neprijatelj, nego prijatelj.

dzg
Moj PC  
4 2 hvala 0
16 godina
PzKpfw kaže...

Šef nije vaš neprijatelj, nego prijatelj.

Neistina. 

10 mjeseci

Kaže Sperminator 3: Pobuna mašina, kad AI krene u bojkot. Biće veselo. 

1 0 hvala 0
16 godina
filip_medo kaže...

Single point of failure, jos bolje 

10 mjeseci
konjRR kaže...
filip_medo kaže...

Single point of failure, jos bolje 

Plakat će oni za ljudima, baš kad nekaj prdne pa sve ode u k. Nisam nikada niti volio amazon, pogotovo majmunče čelavo, sad mi se gadi još i više.

15 godina
SamoPitam3 kaže...
KIKI3ooo kaže...

Do potpune robotizacije skladista jos ima jako puno jahanja. Ljudi su zapravo vrlo jeftina i lako zamjeniva "roba". Pogotovo u "kicmatrans" poslovima. Pa jos kada mu ne moras platiti ni bolovanje, ni dane godisnjeg, ni bonuse, ni...

S druge strane postoje pozicije koje su lako zamjenjive AI-em pa tako uskoro i sama funkcija sefa amazona kao sto je to vec neko napomenuo ovdje. 

To ti ja govorim. Tebi ce UVIK bit jeftinije platit čovika nego radit infrastrukturu za robote, pa održavanje/servis - ali njima se to već isplati.

16 godina
KIKI3ooo kaže... 

To ti ja govorim. Tebi ce UVIK bit jeftinije platit čovika nego radit infrastrukturu za robote, pa održavanje/servis - ali njima se to već isplati.

Njima se isplati jer ce vjerojatno dobiti ogromne poticaje drzavne za to, koji se btw vec najavljuju u poslovnim clancim cak i kod nas kroz nekakvo opce pozivanje za poticaje uvodenja ai i robotizacije za ocuvanje konkurentnosti blabla srac. 

6 godina
KIKI3ooo kaže...

Kako im se to vec isplati ?!?! Isplati se eventualno zamjeniti support, HR i tako to.

Radio sam u skladistu koje je bilo "automatizirano", dakle nije bilo daleko od danasnjeg tzv. AI-a i bez ljudi to ne funkcionira. Istina, automatizacija pomaze, ali generalno ona ne moze zamijeniti dobrog radnika, vec mu pomaze. Moze zamjeniti samo ljencine koji hvataju krivine. AI tu nista bitno nece promijeniti u neko dogledno vrijeme.

7 mjeseci
Problem su i proizvođači strojeva i "robota" što seru i navode bajke o nekoj silnoj produktivnosti ili autonomiji, ali koja je ostvariva samo u idealnim uvjetima , znači nikad, što naravno nije navedeno negdje (nešto poput one mjere koliko auto troši na 100km). I direktori padnu na te priče o uštedi ili većoj učinkovitosti ili proizvodnji (normalno kad im prezentira da ćeš proizvesti trostruko od sadašnje proizvodnje). Ali brzo se pokaže da to u praksi ipak nije tako.
Trenutno imamo probleme u firmi sa vodstvom , kažu novi strojevi su "neiskorišteni". Nemaju pojma što se događa u praksi i da je gotovo nemoguće postići neke ciljeve.
16 godina
Sirotanovic kaže...
Trenutno imamo probleme u firmi sa vodstvom ...

Svaka cast na odlicnoj firmi. Inace je to kontinuiran problem, da vodstvo zamisli neke nemoguce ciljeve i da su radnici krivi sto ti ciljevi nisu postignuti. 

14 godina

AI brigade!

AI ruke mlade!

AI brigade!

Svoju zemlju srcem grade!

0 0 hvala 0
15 godina
Sirotanovic kaže...
Problem su i proizvođači strojeva i "robota" što seru i navode bajke o nekoj silnoj produktivnosti ili autonomiji, ali koja je ostvariva samo u idealnim uvjetima , znači nikad, što naravno nije navedeno negdje (nešto poput one mjere koliko auto troši na 100km). I direktori padnu na te priče o uštedi ili većoj učinkovitosti ili proizvodnji (normalno kad im prezentira da ćeš proizvesti trostruko od sadašnje proizvodnje). Ali brzo se pokaže da to u praksi ipak nije tako.
Trenutno imamo probleme u firmi sa vodstvom , kažu novi strojevi su "neiskorišteni". Nemaju pojma što se događa u praksi i da je gotovo nemoguće postići neke ciljeve.

Amazonu bi se bogami isplatio ulog u potpuno robotizirano skladište kakva već danas postoje i popratnu infrastrukturu i stručni kadar za suport. Jer će to uvijek biti velika investicija za malo i srednje poduzetništvo, i upitno isplativa ili isplativa tek za, stajaznam, 30 godina, koliko to puno kosta, jer to nije robot koji radi zajedno sa čovjekom, co-operativni roboto ili kobot, nego oni mogu ić na potpunu automatizaciju, što znači postavi cijelu infrastrutkuru za te robote (čitaj: uložit puste, puste pare).

Jednostavnije govoreći, uvik će bit lakše i jeftinije platit čoviku da ti opitura stan nego iznajmit robota da to uradi, ako ćemo zamislit da takav robot postoji. Niti poslovnom subjektu, nekoj firmi kojoj su primarna djelatnost završni radovi u građevini nebi bilo isplativo, niti za, nezz, 50 godina, ili nikad. To je tek isplativo najvećima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice