Kozo*ebima dosatile shit partijane na jahtama, ono sve tukice, sada ce barem unijeti i malo inteligencije u svoje susrete, bizarne! :)
AI revolucija u Zaljevu: Europa gurnuta na margine
- poruka: 6
- |
- čitano: 2.496
- |
- moderatori: vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne treba nama tehnologija, to narušava privatnost.
europa je predvodnik u računalstvu.
U europi već postoji tvrtka ASML, bez koje nema AI čipova
Bez Linuxa , europskog operacijskog sustava , nema AI datacentara, i Android operacijskog sustava.
prvi u 5g-u
izmislili mobilne mreže.
Njemci - prvo računalo
Britanci - internet, i teoretski temelji.
Svi se šlepaju na europskim tehnologijama
Nekako mi je ova analizia prilično lenja i površna (ne vidim gde je potpisan autor, AI?!).
Prvo se zaboravlja da zalivske zemlje imaju aktiviran infinite money cheat. Takođe, ne narušava prisustvo datacentara samo po sebi ničiju privatnost da bi to bio problem u EU, niti verujem da je neometen pristup ličnim podacima "čitavih" 30 miliona stanovnika Saudijske Arabije ono što nezadrživo privlači tehnološke kompanije. Dodatno, radi se o američkim kompanijama, a postoji strateška povezanost SAD i KSA, dok su SAD i EU u ovom trenutku više rivali nego saveznici. Zaštita podataka koja postuji u EU je faktor (s tim što tu mislim da EU pokušava uraditi stvari na ispravan način, no u celoj situaciji ispada nešto poput sportiste koji se ne želi dopingovati dok niko ne sprečava druge da to čine; s jedne strane, znaš zbog čega steroidi dugoročno ne valjaju, sa druge strane je teško nadmetati se), no nije jedini, i površno (i štetno) je da se samo on potencira.
U zadnje vrijeme čitam kako EU "zaostaje" jer nema firme vrijedne zilijune dolara, kao Amerika. Sve od reda firme "too big to fail", sposobne uništiti cijelu ekonomiju ne budu li spašene novcima poreznih obveznika. Još bi razumio tu glupavost da nismo nedavno svjedočili istom slučaju kad su banke bile u pitanju.
Sad svi zadivljeni kad se nađu dva diktatora u pustinji i sklope poslovni ugovor koji koristi prvo njima dvojici, pa onda onima koje su okupili oko sebe - i nikome drugom.
Situacija nije idealna za EU, treba priznati da je dosadašnja strategija razvoja bila loša i naučiti nešto iz toga. Ne treba zaključiti da trebamo i mi bit debili kako bi konkurirali drugim debilima.