Na čemu će se LLMovi trenirati kad stack overflow nestane?
ChatGPT polako ubija Stack Overflow: Koliko još vr
- poruka: 6
- |
- čitano: 2.154
- |
- moderatori: vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sami međusobno... reklo bi se krugodrk.
To je veliki problem s kojim ćemo se morati suočiti ili će se dogoditi tzv. kolaps modela kad AI bude treniran podacima koje je generirao AI. S obzirom na rast popularnosti AI-ja te na to da nemali broj portala objavljuje sadržaje generirane AI-jem, ne znam kako ćemo prevladati taj problem. No treba li kriviti nas konzumente tih usluga? Te usluge i postoje zato da se konzumiraju te znatno olakšavaju neke stvari. A i nije uvijek ugodno tražiti pomoć od drugih, ljudi su nerijetko i bezobrazni, dovoljno je jednom doživjeti neugodno iskustvo i vidjeti kako s AI-jem toga nema, pa da čovjek zauvijek pobjegne od foruma itd.
Sami međusobno... reklo bi se krugodrk.
To je veliki problem s kojim ćemo se morati suočiti ili će se dogoditi tzv. kolaps modela kad AI bude treniran podacima koje je generirao AI. S obzirom na rast popularnosti AI-ja te na to da nemali broj portala objavljuje sadržaje generirane AI-jem, ne znam kako ćemo prevladati taj problem. No treba li kriviti nas konzumente tih usluga? Te usluge i postoje zato da se konzumiraju te znatno olakšavaju neke stvari. A i nije uvijek ugodno tražiti pomoć od drugih, ljudi su nerijetko i bezobrazni, dovoljno je jednom doživjeti neugodno iskustvo i vidjeti kako s AI-jem toga nema, pa da čovjek zauvijek pobjegne od foruma itd.
P : Kako AI raspozna što je napisalo ono a što su napisali drugi?
O : AI ima pristup zapisniku svega što je ikada reklo na darknetu, samo nabaci pretragu i usporedi.
Ne kuzim kako bi WhatsApp i Telegram mogli zamijeniti site za postanje problema i rjesenja... AI bi mogao pomoci stacku da postane jedino mjesto gdje se moze naci kvalitetan odgovor.