Vidla žaba gde se konji kuju, digla nogu da i nju podkuju.
Skandal američkih dužnosnika nagnao mnoge na insta
- poruka: 9
- |
- čitano: 1.203
- |
- moderatori: vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni je Signal fantastičan, jedino mi je žao što brojim samo 8 korisnika u imeniku sa njime.
američani nemaju love da im vlada naruči posebno prilagođene mobitele sa hardware zaštitom
Sumnjam da je i jedna aplikacija bulletproof ako se pita običnog domesticus homosapiensa, pa bio on ne znam koliko visoko rangiran politicians, u neznam čijoj vladi, koje države!
Jedino što je donekle sigurno je ZAKLJUČAT pristup aplikaciji bez ostvarenog facerecognition provjere ili 6 digit passworda.

There is no bad publicity, kako marketingasi kazu.
-ne posotji mrežni komad hw-sw koji nema backdoor, key-pristup the-šefa, samo ovisno o zemljopisu-lokaciji, istok-zapad.. tj jel to ujkosem, baćuška ili pingpong.. mi kao zapad, nema tog što ujkosem ne može, osim pravno-formalno pa za potrebe npr fbi-ja i zakona, to im kao uslugu radi izrael.. jednako zašto postoji guantanamo, dok ujko posjeduje sve, hw+sw+internet.. i sve nama važne čvorove, frankfurt, niskozemska, gibraltar, irelandija.. sve, a sad trumpek traži i panamu-grenladnd.. i dobit će, pri čemu grenland već ima-posjeduje, sad samo to želi formalizirati novim političkim stanjem (samostalnost-danska..), dok su prije nešto desetljeća panamu prepustili panamcima, pa sad .. dio svijeta gdje cia operira rutinski, gerila-ratovi-presidentei, šleperi bijelog praha.. nije nestalo mada više nema fidela i sl. ..
-ne posotji mrežni komad hw-sw koji nema backdoor, key-pristup the-šefa, samo ovisno o zemljopisu-lokaciji, istok-zapad.. tj jel to ujkosem, baćuška ili pingpong.. mi kao zapad, nema tog što ujkosem ne može, osim pravno-formalno pa za potrebe npr fbi-ja i zakona, to im kao uslugu radi izrael.. jednako zašto postoji guantanamo, dok ujko posjeduje sve, hw+sw+internet.. i sve nama važne čvorove, frankfurt, niskozemska, gibraltar, irelandija.. sve, a sad trumpek traži i panamu-grenladnd.. i dobit će, pri čemu grenland već ima-posjeduje, sad samo to želi formalizirati novim političkim stanjem (samostalnost-danska..), dok su prije nešto desetljeća panamu prepustili panamcima, pa sad .. dio svijeta gdje cia operira rutinski, gerila-ratovi-presidentei, šleperi bijelog praha.. nije nestalo mada više nema fidela i sl. ..
To pišeš kao netko tko se bavi digitalnom forenzikom ili ovako bezveze iz glave?
To što netko dođe do signal poruka ne znači da je aplikacija nesigurna nego SoC na kojem se vrti android.
Ljudi o tome ne razmišljaju previše, postoje firme koje se bave exploitom sigurnosnih propusta raznoraznih proizvođača čipova koji su u mobitelu.
Aplikacija je ovime dobila jebeno na legitimnosti.
I prije je slovila kao najsigurnija IM.
-iz glave? prije iz dupeta ili malog prstića ako su u pitanju dijelovi tijela.. :) a ti? .. ponešto i iz iskustva.
-tko kaže, gdje, da je neka app nesigurna? čitaj s 'razumijevanjem' ili preciznije, uopće nije stvar u 'neprobojnosti' neke app, kao ni pina na bankomatu ili brave.. stvar je u pravilima igre i the-šefu koji kontrolira sve pri čemu poneke sitnice pravno nije poželjno 'znati'.. pa ih ujko-šef ne zna, ne vidi.. itd.
-suprotni primjer je npr kaspersky .. ili bilo što pod kontrolom npr kine, tiktok.. igre velikih, šefa, kao i npr gdpr serveri na području eu-a i kome su koji podatci dostupni.
-sigurnosno je ovo obična gluparija, ne koliko je jaka brava-ključ nego obična ljudska greška ili glupost-previd.. barem po priči, slučajno, uključen u razgovor.. pri čemu đabe sigurnost u smislu 'neprobojnosti' ako ključ daš ili otvoriš vrata..
-neke stvari (riječi) su pod 'navodnicima' .. jer npr neprobojnost ne posotji, kao ni (apsolutna) sigurnost...
-možda te zanima više? npr klasične duljine keya i ograničenja.. npr jučer šopingiram i paypal se sjetio reseta passa.. 'sigurnost'.. pri čemu mi duljinu passa ograničava od 8 do max 20 znakova.. a sad pitanje, bi li pod istim uvjetima šifra od npr 25 znakova bila jača? -odgovor, da, bila bi jača.. no sustav mi ograničava, .. smisao-svrha-razlog? pada li ti neki na pamet?
-imaš tako npr 256bitnu enkripciju, klasične velike brojke, permutacije.. koje na prosječnom računalu za bruteforce traže recimo par tisuća godina, na superračunalima? .. tko posjeduje surperračunala, ja-ti ili npr ujko?
-no uz to ujko ima i recimo polovicu master ključa, pa tad on iz ovog karikiranog-banaliziranog prikaza-primjera ne bruta 256 permutacija, nego recimo pola, dovoljno da uz ostale resurse probije šifru za par sekundi kad to zatreba-poželi... dok ostalima trebaju godine i uz superračunala tj resurse.. pri čemu je i ograničenost vremenski jedno od bitnih kriterija, jer imati danas ineki info-podatak ili za godinu nije isto.. za godinu tajna može biti nevažna..
-tako ujko, za sve bitno, mrežno, komunikacijski.. ima pristup, što formalno-pravni uz sudski nalog kao npr policija što diskretnije po potrebi, dok je pogotovo smijeh kad u interpolovim i sl. akcijama love narkobossove ili teroriste pa proforme uslugu daje mossad-izrael, jer usa zakon to brani bez naloga.. a da bi dobio nalog moraš imati optužnicu, dokaze, .. koje recimo tek prikupljaš ili mogućnost bijega, hitnost i sl. ... smijeh je kad narkoboss misli da ima neprobojni google-apple smartphone, dok ga oni koji žele prate i privedu kad žele, tj kad im to odgovara.. dok i dalje kruži fama o neprobojnim-sigurnim mobitelima.. ili opet na početak, nije stvar u softu-appsu pa ni u hw-u, stvar je u sustavu, serveri-podatci, čvorovi + čitav internet je vlasništvo ujke, arpanet.. sve važno, dok ono što nije ujkino, ne može na tržište.. pa se tako recimo 'demonstrativno pale' wifi kineza po zapadu, kao da smo u srednjem vijeku s vješticama i lomačama.. a formalno pokriće su alufolije, ravnozemljaši i sl. .. je interes velesila tj ujke, koji nije na vrijeme razvio svoj čip za wifi.. onak, ja sam čoban, no ti si naivan ko fransuska sobarica :) .. ili što već.
-no, ovo sad zvuči ko teorija zavjere.. nije :) .. nije teorija.
eh.. dodatak, nastavak gornjeg odlomka o 256 bitnom ključu i polovici u džepu ujke,.. pri tome čak formalno-činjenično možemo tvrditi da nitko nema ključ, jer pola ključa nije ključ.. i da je sustav siguran, dovoljno neprobojan itd.. a za ostalo, guantanamo, izrael, .. bilo što, ovisi o hitnosti-važnosti, uz podsjetnik da su englezi u ww2 poneku info koju su znali-imali namjerno zanemarili kako bi njemci ostali uvjereni u neprobojnost enigme.. osnove strategije, igre kao šah itd.. a pogotovo važno kad si velesila koja ne želi biti underdog ili izgubiti bilo rat bilo novac.. tj razlika je samo u nominalnom trošku, ljudima-životima ili dollarima.. dok je i trgovinski rat ipak rat, tj jedna od riječi je rat..