TSMC u Taiwanu započinje proizvodnju 2nm čipova, A

poruka: 6
|
čitano: 1.368
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "TSMC u Taiwanu započinje proizvodnju 2nm čipova, A".
11 godina

2nm čipovi i 4400mAh baterije dok će kompletna konkurencija imati 6-7000mAh baterije. Nanometri su zadnja stavka gdje je Apple još uvijek ispred drugih. Za sve drugo gledaju u leđa konkurenciji i gutaju prašinu. I ovo piše Apple korisnik da se razumijemo. 

Nadglednik dina
Moj PC  
3 0 hvala 1
4 godine
Re: TSMC u Taiwanu započinje proizvodnju 2nm čipov
Entry Point kaže...

2nm čipovi i 4400mAh baterije dok će kompletna konkurencija imati 6-7000mAh baterije. Nanometri su zadnja stavka gdje je Apple još uvijek ispred drugih. Za sve drugo gledaju u leđa konkurenciji i gutaju prašinu. I ovo piše Apple korisnik da se razumijemo. 

Nije jabuka ispred vec Tsmc

11 godina
Boris grozni kaže...

Nije jabuka ispred vec Tsmc

Po implementaciji i dizajnu.

Nadglednik dina
9 godina
Govori se o pro verziji iphonea, pa će cijena biti jako napuhana da si budu to priuštili samo neki.

Mislim da će se večina kupaca iphonea fokusirat na inačicu Nonpro jer će vagati,dali im je opravdano dati veći iznos za 2mm procesor a iphone je ionako preskup za većinu kupaca.

0 0 hvala 0
9 godina

proizvodnja 2nm čipova u TSMC-u već daje obećavajuće rezultate - postotak ispravnih čipova premašio je 60-70%.

Meanwhile u Intelu postotak ekvivalentnog nodea 18A je negdje 10%.

Intel ide na sve ili ništa, a u ovom trenutku ima 10% od tog "sve" ili od "ništa".

EDIT: ima 20-30%. Krivo, pesimistično, sam upamtio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2025 21:44 (EricCartman).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Kako se bliži 1 nm proizvodni proces, očekivao bi od Bug-a da napiše nešto o prelasku sa FinFET na GAA. Nije realno očekivati dok se proizvodni proces ne pokaže uspješnim?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice