Meni dalje ostaje nejasno koji uredjaji, prvenstveno baterija, će da izdrže 5 godina?
Qualcomm produžuje softversku podršku za svoje SoC
- poruka: 14
- |
- čitano: 2.473
- |
- moderatori: vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni dalje ostaje nejasno koji uredjaji, prvenstveno baterija, će da izdrže 5 godina?
Xiaomi Redmi note 9 pro, 5 godina star baterija radi skoro pa kao prvog dana, ja mu jos zamjene nisam nasao a da ne platim 1000€ za prakticki gori mobitel u poprilicno stvari
U satovima baterije drze po 10 godina, autima, igrackama, itd itd
...baterija na telefonu se može zamjeniti.
nadam se da je sarkazam u pitanju
Nije sarkazam.
Može se zamjeniti, ali sa čim? Upravo sam kupio bateriju za Xiaomi tel, OEM, a proizvedena je 2022. Novije nema, a da je ista kao ona što je došla sa telefonom. Do sad sam nebrojeno puta mjenjao baterije na telefonima, uglavnom bi bile upola lošije kapacitetom od onh koje su došle sa njim. Možda za Apple telefone su dostupne servisne baterije, Android je mrka kapa, naročito poslije par godina.
Nije sarkazam.
Može se zamjeniti, ali sa čim? Upravo sam kupio bateriju za Xiaomi tel, OEM, a proizvedena je 2022. Novije nema, a da je ista kao ona što je došla sa telefonom. Do sad sam nebrojeno puta mjenjao baterije na telefonima, uglavnom bi bile upola lošije kapacitetom od onh koje su došle sa njim. Možda za Apple telefone su dostupne servisne baterije, Android je mrka kapa, naročito poslije par godina.
moji svi rade 5+ godina, svoje šeram dalje u obitelji, od samsunga do huaweia, niti jednom nije baterija umrla ili se prepolovilo trajanje, osjeti se da je nešto lošije ali ništa strašno, normalno se koriste
To i dalje nije odgovor kako zamjeniti bateriju na mobitelu (OEM baterijom) koji ima softwersku podršku 5-8 godina. U tvom slučaju, nek se mobitel puni svaki drugi dan, to bi značilo da baterije u tim telefonima imaju preko 900 ciklusa pražnjenja i punjenja, bez velikog pada kapaciteta. Dobre neke baterije.
vjerojatno su kinezi više u banani što se tiče toga, zaboli ih za podršku, samo kupuj novo...
moram pohvaliti p30 pro, nakon 6 godina baterija je odlična
Ja kupio baterije prosle godine za Xiaomi Poco F3, preko ebaya. Sve su OEM. Takodjer uzeo i za Mi A1 bateriju u Bosni koja je takodjer OEM. Ja ne znam o cemu ti govoris, ako nista, hrpa stvari za telefone sa androidom se moze naci. Nisu ovi telefoni bas 5 godina, ali tu su negdje, osim Mi A1.
To takodje utiče na kapacitet, jer mi se dešavalo da baterija u početku bude solidna, a kasnije se primjeti pad kapaciteta.
Samsung baterije za telefone starije od 4-5 godina uredno dobijem proizvodnja pola godine do godine dana od trenutnog datuma.
Mjenjao na s8 neki dan. Baterija 7. Mjesec 24.
Huawei također neki dan mjenjao na p9 lite mini smećencu. Baterija 11.mj 23.
Moram priznati, za xiaomi jako rijetko mjenjam baterije. Nemam puno upita. Zadnji prije cca pola godine je bio neki poco f2 ili pro. Prije toga se ne sjećam kad je xiomi bio no ova je isto bila aktualnije proizvodnje. Apple se da nabaviti oem.
Od oem se još nešto da nabaviti za motorolu, sony sve manje, oneplus gotovo ništa i tako dalje.
Tržište je uvijek bilo tako. Koji smisao je nuditi dijelove za brandove kojih gotovo i nema. Ti imaš zenfone i kladim se da ne znaš više nikog u svojoj blizini da koristi asus, osim ako ti nisi toj osobi dao svoj/kupio jer si zadovoljan
Zapravo i ne mora biti huawei , ali vjv. je pravilo da skuplji mobiteli imaju bolju bateriju nego jeftinjare.
I još uvijek me gnjave iz huawei podrške kad bude akcija , da mogu za 20 eura promijeniti bateriju u ovlaštenom servisu.