Qualcomm produžuje softversku podršku za svoje SoC

poruka: 14
|
čitano: 2.473
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Qualcomm produžuje softversku podršku za svoje SoC".
4 mjeseca

Meni dalje ostaje nejasno koji uredjaji, prvenstveno baterija, će da izdrže 5 godina?

0 0 hvala 0
4 godine
Re: Qualcomm produžuje softversku podršku za svoje
Atomino kaže...

Meni dalje ostaje nejasno koji uredjaji, prvenstveno baterija, će da izdrže 5 godina?

Xiaomi Redmi note 9 pro, 5 godina star baterija radi skoro pa kao prvog dana, ja mu jos zamjene nisam nasao a da ne platim 1000€ za prakticki gori mobitel u poprilicno stvari
U satovima baterije drze po 10 godina, autima, igrackama, itd itd

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2025 19:37 (Boris grozni).
14 godina
Reći ću vam nešto u povjerenju.

...baterija na telefonu se može zamjeniti.
Moj PC  
10 0 hvala 1
13 godina
Atomino kaže...

nadam se da je sarkazam u pitanju

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
4 mjeseca

Nije sarkazam. 

Može se zamjeniti, ali sa čim? Upravo sam kupio bateriju za Xiaomi tel, OEM, a proizvedena je 2022. Novije nema, a da je ista kao ona što je došla sa telefonom. Do sad sam nebrojeno puta mjenjao baterije na telefonima, uglavnom bi bile upola lošije kapacitetom od onh koje su došle sa njim. Možda za Apple telefone su dostupne servisne baterije, Android je mrka kapa, naročito poslije par godina.

10 godina
Atomino kaže...

Nije sarkazam. 

Može se zamjeniti, ali sa čim? Upravo sam kupio bateriju za Xiaomi tel, OEM, a proizvedena je 2022. Novije nema, a da je ista kao ona što je došla sa telefonom. Do sad sam nebrojeno puta mjenjao baterije na telefonima, uglavnom bi bile upola lošije kapacitetom od onh koje su došle sa njim. Možda za Apple telefone su dostupne servisne baterije, Android je mrka kapa, naročito poslije par godina.

moji svi rade 5+ godina, svoje šeram dalje u obitelji, od samsunga do huaweia, niti jednom nije baterija umrla ili se prepolovilo trajanje, osjeti se da je nešto lošije ali ništa strašno, normalno se koriste

4 mjeseca

To i dalje nije odgovor kako zamjeniti bateriju na mobitelu (OEM baterijom) koji ima softwersku podršku 5-8 godina. U tvom slučaju, nek se mobitel puni svaki drugi dan, to bi značilo da baterije u tim telefonima imaju preko 900 ciklusa pražnjenja i punjenja, bez velikog pada kapaciteta. Dobre neke baterije.

1 0 hvala 0
10 godina

vjerojatno su kinezi više u banani što se tiče toga, zaboli ih za podršku, samo kupuj novo...

moram pohvaliti p30 pro, nakon 6 godina baterija je odlična

13 godina

Ja kupio baterije prosle godine za Xiaomi Poco F3, preko ebaya. Sve su OEM. Takodjer uzeo i za Mi A1 bateriju u Bosni koja je takodjer OEM. Ja ne znam o cemu ti govoris, ako nista, hrpa stvari za telefone sa androidom se moze naci. Nisu ovi telefoni bas 5 godina, ali tu su negdje, osim Mi A1.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

1 0 hvala 0
4 mjeseca
Nadji mi OEM bateriju za Zenfone 6 npr, al da nije datum proizvodnje kad i telefona? Ili za neki telefon stariji od 5 godina? Za novije, naročito kineske brendove se i može pronaći, dok za starije telefone teško, ako ništa sa nekoliko godina stajanja na lageru.
To takodje utiče na kapacitet, jer mi se dešavalo da baterija u početku bude solidna, a kasnije se primjeti pad kapaciteta.

0 0 hvala 0
4 mjeseca
Evo, pogledao sam konkretno na Ebay za spomenuti Mi A1. Ima, datum proizvodnje 2018. Znači na lageru 7 godina. Ja sam u spomenuti Zenfone ubacio OEM bateriju proizvedenu 2019, pa nisam zadovoljan sa njom, a novije nema. Ako ste vi zadovoljni sa starim baterijama, ja nisam.

0 0 hvala 0
14 godina
Sad si od svih mogućih poznatih telefona odabrao asus koji je na tržištu zastupljen u promilima, a s dijelovima još manje. Asus s kojim si kod svih proizvoda prepušten sam sebi nakon jamstva, a nekad i unutar jamstva.
Samsung baterije za telefone starije od 4-5 godina uredno dobijem proizvodnja pola godine do godine dana od trenutnog datuma.
Mjenjao na s8 neki dan. Baterija 7. Mjesec 24.
Huawei također neki dan mjenjao na p9 lite mini smećencu. Baterija 11.mj 23.
Moram priznati, za xiaomi jako rijetko mjenjam baterije. Nemam puno upita. Zadnji prije cca pola godine je bio neki poco f2 ili pro. Prije toga se ne sjećam kad je xiomi bio no ova je isto bila aktualnije proizvodnje. Apple se da nabaviti oem.
Od oem se još nešto da nabaviti za motorolu, sony sve manje, oneplus gotovo ništa i tako dalje.
Tržište je uvijek bilo tako. Koji smisao je nuditi dijelove za brandove kojih gotovo i nema. Ti imaš zenfone i kladim se da ne znaš više nikog u svojoj blizini da koristi asus, osim ako ti nisi toj osobi dao svoj/kupio jer si zadovoljan
4 mjeseca
Koristio sam i Sony prije Zenfona, ista stvar. :D Za kineze se može nabaviti baterija, za ove dinosaure teško.

0 0 hvala 0
4 mjeseca
Svaki huawei flegšip baterija traje više od 5 godina . Imam mate 20 pro od 2018., za status baterije piše "zdrava".
Zapravo i ne mora biti huawei , ali vjv. je pravilo da skuplji mobiteli imaju bolju bateriju nego jeftinjare.

I još uvijek me gnjave iz huawei podrške kad bude akcija , da mogu za 20 eura promijeniti bateriju u ovlaštenom servisu.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice