Koji preglednik (browser) koristite?

poruka: 21
|
čitano: 4.676
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Koji preglednik (browser) koristite?".
17 godina

Treba u anketu ubacit i godiste. Iznenadjuje koliko malo bugovaca koristi perplexity za pretrazivanje, pretpostavljam da je to starija ekipa koja je odrasla na googlu ne zeli promjene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Koji preglednik (browser) koristite?
Chrome i dalje na racunalu, iako se gadim sam sebi, ali uBlock i dalje radi. Firefox koristim u poslu i sporiji je. Na mobitelu Brave jer je ultra brz i ima blokiranje oglasa.

2 0 hvala 1
3 godine

Chrome i na poslu i kod kuće.

Nešto mi nije stabilan od zadnje nadoradnje. Ne sruši se cijeli -chrome, nego pojedine stranice.

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Firefox desktop(i), safari mobilno.

Firefox si mogu s malo css složiti kako meni odgovara, npr autohide/on hover bookmark bar-om, vertikalnim tabovima (sideberry), drugim dodatnim sidebar-om gdje imam aplikacije itd.

Ako netko koristi ovo vam je super: https://github.com/aminought/firefox-second-sidebar

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2025 14:04 (Entry Point).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina

.. meniovomalosmiješno.. :))

-pitanje i anketa, pri čemu mogu kliknuti po želji nešto npr safari? možda naslućujete na što ciljam? smisao ankete vs stvarnosti, jer stranica može znati koji browser.. dok ja mogu kliknuti bilo što, pri čemu može i ne mora biti točno, vivaldi, paradajz.. kao svaka anketa što ne bi bilo problem da u slučaju browsera ne postoji i stvarna statistika koja to jednostavno zna kao i os ili cpu koji se koristi..

-svrha? služi li anketa nekom navijanju? pa kao lajkanje kliknemo firefox? .. i što s takvim anketnim podatcima?

-nasuprot tog neke stvari ne možemo birati, kao što je nekad bio mandatoran ie6-8.. pa danas chrome, npr banke i sl. stranice, nešto što traži nekek konkretne uvjete dok programer napravi za chrome pri čemu u ostalima možda radi možda ne + adblockeri itd.. tad i kad ne želimo neki browser moramo ga koristiti, pa ako ništa drugo, kao što možemo koristiti npr dva automobila, dva mobitela, dva telekoma.. zašto ne bi i dva-više browsera, pogotovo ako imamo nešto iz svijeta applea sa safarijem i sl. .. kako pošteno-točno ispuniti anketu ako se koriste 2-više? i opet, svrha-smisao ankete je točnost ili lajkanje jer za činjeničnu točnost postoji konkretan način, stranica zatrži i zna.

klik? .. i što da taj stvarni rezultat usporedimo s anketnim, što bi mogli zaključiti .. osim da ljudi kad im se ponudi izbor neovisno o kriteriju mogu recimo 'lagati-navijati'.. iz bilo kojeg razloga dati različit odgovor pa i greškom-promašejem pri čemu nema popravka-unduanja..

edit.. dodatno, koliko je takva anketa 'smiješna'.. stranica ako želi zna npr koja mi je rezolucija ekrana i rastegnutost browsera.. zna, ne nagađa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2025 10:16 (ihush).

3 0 hvala 0
9 godina
SupremeCommander kaže...

Treba u anketu ubacit i godiste. Iznenadjuje koliko malo bugovaca koristi perplexity za pretrazivanje, pretpostavljam da je to starija ekipa koja je odrasla na googlu ne zeli promjene.

O jbt pitam nekaj i kao da citam ihush-ove  postove

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 godina

Brave syncan među uređajima.

Jako fluidan. Posebno na mobitelu.

Neviđena natrpanost sa postavkama, od čega je 80% usmjereno ka privatnosti.

Drugi po redu, po meni je Edge. Primjer kako jedan bogati div može pokrenuti vojsku tipkača koda i nanovo sve napraviti kako treba.

Odličan sync cijelog windows okruženja. Napokon imamo windowse iz kutije nakon formata C i sve je na dlanu po vašem ukusu.

Ne znam kakvo se stanje sa trendom "copilotiranja" i gdje će to sve skupa završiti.

FF je uz Bravea oaza kakve takve kontrole privatnosti.

Tko se hoće de-googlat i de-redmondat, uvijek ima mogućnost uz Brave i FF. Sveži primjer je panika sa blockerima.. FF i Brave su konačno rješenje.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
ihush kaže...

-pitanje i anketa, pri čemu mogu kliknuti po želji nešto npr safari? možda naslućujete na što ciljam? smisao ankete vs stvarnosti, jer stranica može znati koji browser.. dok ja mogu kliknuti bilo što, pri čemu može i ne mora biti točno, vivaldi, paradajz.. kao svaka anketa što ne bi bilo problem da u slučaju browsera ne postoji i stvarna statistika koja to jednostavno zna kao i os ili cpu koji se koristi..

-svrha? služi li anketa nekom navijanju? pa kao lajkanje kliknemo firefox? .. i što s takvim anketnim podatcima?

-nasuprot tog neke stvari ne možemo birati, kao što je nekad bio mandatoran ie6-8.. pa danas chrome, npr banke i sl. stranice, nešto što traži nekek konkretne uvjete dok programer napravi za chrome pri čemu u ostalima možda radi možda ne + adblockeri itd.. tad i kad ne želimo neki browser moramo ga koristiti, pa ako ništa drugo, kao što možemo koristiti npr dva automobila, dva mobitela, dva telekoma.. zašto ne bi i dva-više browsera, pogotovo ako imamo nešto iz svijeta applea sa safarijem i sl. .. kako pošteno-točno ispuniti anketu ako se koriste 2-više? i opet, svrha-smisao ankete je točnost ili lajkanje jer za činjeničnu točnost postoji konkretan način, stranica zatrži i zna.

klik? .. i što da taj stvarni rezultat usporedimo s anketnim, što bi mogli zaključiti .. osim da ljudi kad im se ponudi izbor neovisno o kriteriju mogu recimo 'lagati-navijati'.. iz bilo kojeg razloga dati različit odgovor pa i greškom-promašejem pri čemu nema popravka-unduanja..

Mozda je to poanta da se vidi kolko ljudi lažu u anketama :D

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 mjeseci

Par godina sam na Brave browser. Svida mi se jer ne moram nikakve add blocker skidat. Sve je u samoj instalaciji brave broesera

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Na računalu Maxhton Browser, povremeno i Chrome, Edge, Vivaldi, Brave, na mobitelu Chrome. 

0 0 hvala 0
16 godina

Ni puskom me sa Brave-a ne bi mogli vise otjerati. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2025 18:15 (Dr. Vicko).

2 0 hvala 0
15 godina

Pita jedna tetka kojoj sam složil laptop:

"a zašto ovaj chrome ima ikonu lava ?"

"jer ste vi više od tigrice"

Ju je je? Je ju je!
10 godina

Qutebrowser i Brave su mi primarni. Firefox pokrenem tu i tamo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Vivaldi all the way. Začuđuje me da je toliko zapostavljen. Daleko najbolji browser
Moj PC  
2 0 hvala 0
6 godina
Santana kaže...
ihush kaže...

Mozda je to poanta da se vidi kolko ljudi lažu u anketama :D

da , svaka anketa ima kontrolno pitanje, da se vidi jel lažeš

ovo je kontrolno pitanje.

oni već znaju jesi li ti na mobitelu ili računalu  i koji browser koristiš.

12 godina

Tu i tamo me FF nazivcira jer svako malo moram trazit kako popravit nesto u about:config ili userChrome.css, ali nekak se uvijek vratim.
Chrome/Edge ne zelim poradi privatnosti iako koristim za odredjene slucajeve, Brave sam probao ali nedostatak menu bar je no-go, opcenito me to kod Chromium smeta jer u najboljem slucaju ima ekstenzija koja ga stavi ispod address bara i tabova.
Vivaldi mi se konceptualno ne svidja - mnogima ce odgovarat da mu browser dodje integriran s email klijentom, ad-blocker i kojecime, ali ja bi radije sto osnovniji a ja cu dodat ekstenzije (imam jednu jedinu, ublock origin).
Tako da sam na FF, nije da ni on nema mana, al na njemu sam od valjda 1.0 verzije, presao jos iz doba Netscape Navigatora...

1 0 hvala 0
10 godina
SupremeCommander kaže...

imam ga free preko tcom, probao jednom i vjerojatno ga više nikad neću uključiti kao ni jedan jedini ai što se tiče pretraživanja.

ne želim dobit jedan odgovor koji ovisi o njemu trenutno dostupnim podacima na predodređen način, gluplje od tog ne može.

kad nešto istražujem trebam što više različitih izvora u što više različitih formata i mišljenja.

kako lako nekoliko ljudi na svijetu može manipulirati svima ako retardi prihvate ai kao primarni izvor informacija....

što se tiče browsera, na pc je chrome od kad postoji, a na mob je već godinama samsung internet s adblock koji radi milijun puta bilje od chrome, plus što ima i background play

3 godine

Svi bježite kao od Chrome preglednika a tražilica vam je Google.

Ma baaaando jedna licemerna, idite na Yahoo i Bing .

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Mozzilu valjda od izlaska, iako je Chrome najbrzi na PC njega samo za benčmarke koristim i nekad za stream!
Tko hoce ovo je bench za mjerenje responzivnosti, popularan i kod jabučara a i youtubera!
https://browserbench.org/Speedometer2.1/

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Zaporožac kaže...

Svi bježite kao od Chrome preglednika a tražilica vam je Google.

Ma baaaando jedna licemerna, idite na Yahoo i Bing .

Meni je trazilica DuckDuckGo, cesto i drito na wikipediji trazim.

11 godina

Chrome na kompu

(prastari) Speed sa XDA na mobu/tabletu i/ili Brave (ali rijeđe)

što se tog Speed-a tiče - žao mi je kaj je davno autor odustao od projekta jer mi ima najintuitivniji odabir tab-ova i/ili bookmarka ikad na mobilnom browseru (swipe lijevo za bookmark, swipe desno za otvorene tabove) - toliko sam se na to navikao da mi nijedan drugi browser ne paše po tome

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice