Za amerikance ovo je bilo lako predskazati jos od "Patriot Act-a", koji je jos uvijek na snazi, a kojeg nije ni Obama ukinuo (svim silama je bio upro' 2013 produziti ga), a bogami ni "sveti, pravedni i milostivi" Trump (ispravite me ako grijesim) se nesto nije isprsio.
Meni je prvi puta sinulo nakon Microsoftove akvizicije Skype-a i momentalnog uvodjenja "master nod-ova", a to je bilo stvarno davno.
Za nekoga tko mrzi vateno oruzje rasprostranjenog u generalnoj populaciiji, ali i opcenito, sve vise mi, pored americkog 1. amandmana, kojeg neosprono smatram obaveznim temeljem bilo kakve ozbiljne demokracije (ne samo u nazivu), onaj njihov drugi amandman mi sve vise ima smisla, jer vise ne vidim niti jednu polugu u narodu koja bi mogla imati ikakvog dovoljnog utjecaja, odnosno djelovati kao nekakva kocnica ovim "fishkalima" koji misle da postaju plemstvo na 4 godine nakon svakih izbora, a bez ikakvih naknadne odgvornosti ili posljedica.
A onda se sjetim onih j..... "preppera" i kako sam se smijao gledajuci ih (mislim) na Discovery-ju i na njihovom vidjenju buducnosti.
E pa sve manje su mi smijesni.