Koncept podsvjetlosnog warp pogona objavljen u ugl

poruka: 2
|
čitano: 1.061
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Koncept podsvjetlosnog warp pogona objavljen u ugl".
14 godina
offline
Koncept podsvjetlosnog warp pogona objavljen u ugl

Pa ako uspiju napraviti taj gravitacioni prostorni mjehur zašto ne onda i brzine veće od brzine svjetlosti, s obzirom da prostor nije ograničen brzinom svjetlosti... 

 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Koncept podsvjetlosnog warp pogona objavljen u ugl

-mjehurić .. ili čarobni grah, u svakoj priči krenemo do nekog čarobnog uvjeta nakon čega je sve ostalo 'moguće'.. klasičan filmski-mađioničarski trik, tj ako supermen može letjeti tad pošto je superman može zavrtiti zemlju unazad i vratiti vrijeme kako bi spasio svoju djevu od smrti.. i za supermana je to u filmu sasvim ok, tj prihvaćamo taj narativ kao gledatelji koji su došli (i platili ulaznicu) za gledanje fima.. želimo priču, ne činjenice.

 

-posao znanosti, znanstvenika.. recimo (jedan od..) otkrivati-izmišljati-maštati nešto novo.. tj ako ne izmislimo neki novi cilj, tad nećemo do tog cilja ni doći.. ako se o nečem misli-radi-teoretizira, tad možda.. ili nešto usputno no korisno itd.. pa je to potrebno-poželjno čak nužno.. no to ne znači da je ova maštarija postala činjenična-stvarnost, dok 'čitatelj' nakon uvoda 'vjeruje' u priču, tj mjehurić, koji savršeno 'dobro' eliminira ostale moguće probleme-sitnice kao pitanja 'kako ovo-ono'.. tj sve što je čudesno tad obavi mjehurić i tad je naravno lako doći do brzine svjetlosti ili blizu.. pa i legitimno pitanje iz gornjeg posta, zašto ne i višu.. tj točno, tad može i viša :) .. jedino ostaje problem mjehurić ili ipak količina energije da bi se neka čestica-materija ubrzala na brzinu svjetlosti ili problem da pri tome dolazi do uništenja-raspada čestice na fotone i sl. .. pa je malo teže napraviti starship, tj mjehurić je super izum u priči.. jer tad ne ubrzava starship, nego samo mjehurić.. itd.. (dok nepažljiv 'gledatelj' kino programa previdi takva pitanja, primarno jer želimo vjerovati u takve fičere, zabava ako ništa drugo..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice