RDDT stigao na Wall Street: Reddit sada vrijedi bl

poruka: 1
|
čitano: 2.918
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "RDDT stigao na Wall Street: Reddit sada vrijedi bl".
5 godina
offline
RDDT stigao na Wall Street: Reddit sada vrijedi bl

Teskt je površan

 

No, neki developeri, kojima je to bilo preskupo plaćati pristup pristupa API-ju, nisu mogli podmiriti te troškove

 

Reddit je digao cijene API-a po uzoru na Twitter do razina gdje nijednom 3rd party klijentu nije bilo isplativo nastaviti poslovanje. Na papiru su "digli cijene", u praksi te su cijene toliko sulude da ih zapravo nitko neće plaćati (u stilu kao da pekara umjesto da zatvori poslovanje, stavi da slanac košta 5k€). 

 

U kontekstu IPO-a i scrapeanja interneta za datasetove LLM-va ima smisla. Cilj im je bio zaštititi podatke pa tko hoće, nek plati

Medjutim, širokoj javnosti postala je poznata kad su Redditove grupa pretvorile dionice GameStopa i AMC Entertainmenta, u viralnu senzaciju. Hoce li korisnici takodjer pokusati manipulirati dionicama Reddita, tek ce se vidjeti.

 

Ufff.....

Reddit nije "pretvorio dionice u viralnu senzaciju" (što god to značilo) nego je pojedinac sa subreddita /wsb napravio analizu dospjeća futuresa na Gamestop i odlučio kapitalizirati na tome. Da bi pojačao učinak, objavio je svoju analizu na Redditu tako da je bilo tko s malo para u džepu mogao sudjelovati

 

Radi se o špekulativnoj investiciji.  Gdje je tu "manipulacija" dionicama? 

 

Kako bi se to translatiralo na "pokušaj manipulacije" RDDT? IPO je održan, investitori trguju i rade što hoće sa svojom lovom. 

 

Zanimljivi dio IPO-a predstavlja sudjelovanje Sama Altmana, glavnog direktora OpenAI-a, koji drži treći najveći udio u tvrtki s 8,7 posto dionica. Prisutnost Altmana ističe povezanost umjetne inteligencije sa strategijama budućeg razvoja Reddita.

 

Altman zna koliko im je Reddit bio koristan za treniranje GPT modela, logično

 
3 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice