Ja bih volio da iscrpimo jednu soluciju pa da zatvorim temu za sebe kao pojedinca koji želi pomoći.
- zaboravi tv, ps5 i slične uređaje, nisu mjerodavni
- jeli ti imaš obične generičke drivere od windowsa ili si instalirao decidiran driver čipseta od matične
- daj točne modele matične i točan model laptopa.. tada skidaš driver i instaliraš
Evo sada sam ja izvrtio dva T7
- jedan uštekan u monitor Dell.. hub 3.1 (cca 410 MB/S)
- dugi T7 uštekan u trenutno najbrže sučelje danšnjice.. Thunderbolt 4 (cca 900MB)
Budem sutra vidio pa javim
Inače sam probao i na novom AIO kompu, ssd od externog uštekao u AIO pc u njegov usb-c koji ima tvornički ugrađene sve drivere predinstalirano, pa jedva vrti 350 MB/S na novim svježim windows 11
Brzina citanja i pisanja s usb ovisi o vise parametara, prvenstveno dobivenom broju iops-a, sucelju preko kojeg je spojen, koje podatke prebacujes, velicinu itd itd, dakle ono sto ti prebacujes kod sebe nemoze nikako biti niti u najmokrijim snovima slicno sto rade drugi forumasi i brojke koje su dobili, znaci usporedba nema nikakvog smisla jer neprebacujete identicne podatke!
Trenutni iops podatak ti je mali iz gore navedenih razloga, taj vanjski ssd doslovno moze pasti i na 2mb/s s nekim odredenim podacima!
Evo ti primjer s tim ssd iz jednog mjerenja u pitanju je 2tb model