Pozdrav svima,
Imam računalo koje sam prije 6,5 godina cca složio na forumu i preko Future IT naručio.
ovo su komponente:
1x AMD Ryzen 7 1700X AM4, 3.4Ghz, box cpu
1x Hladnjak LC-Power LC-CC-120, Intel/AMD + AM4
1x GIGABYTE Main Board Desktop GA-AX370-Gaming 3
1x Memorija GSkill Aegis 16GB (2x8) DDR4 3000MHz
1x MSI GF GTX 1060 Armor OC V1, 6GB GDDR5, DX12
1x CRUCIAL MX500 250GB SSD,SATA 6 Gbit/s, Read/Write: 560 MB/s / 510 MB/s, Random Read/Write IOPS 95K/90K
1x Toshiba HDD 2TB, 7200rpm, 64MB
1x Fortron napajanje Hexa 85+ 550W, 80+ Bronze, ATX
1x MS CYCLOPS V gaming kućište, 2x120mm RED
Bilo je u startu malih problema s RAMom, al su momci iz Future to jako brzo i efikasno riješili, tako da je sad vjerojatno drugi, ali slični RAM unutra.
Komp je odradio svoje, igralo se, programiralo se, vrtile se svakakve baze na njemu i dan danas radi sasvim ok.
Uglavnom je gaming u pitanju i vrtim neke nezahtjevne naslove, ili neki indijci ili stariji "klasici".
Dakle, primarna funkcija mu je gaming.
Ono što mi se čini je da bih barem sa nekim SSD-om mogao još poboljšati konfiguraciju, ali volio bih čuti mišljenje i vas ostalih. Budžet recimo za nadogradnju bi bio oko par stotina EUR, ako uopće ima smisla nadogradnja s obzirom na ostale komponente (primarno mislim na matičnu, ne znam koliko je dobra za ovo doba).
Što mislite? Isplati li se ulagati u nju ili bi vi radije slagali skroz novu konfu? Ako da, što biste mijenjali a da je u budžetu od par stotina EUR?
Hvala svima na pažnji i savjetima!