Kućište i MBO usb c problem

poruka: 10
|
čitano: 1.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav svima.

Krenuo sam slagati PC i skužio da na matičnoj (AsRock B550M Steel Legend) nema utora za USB C kabel s kućišta (Corsair Airflow 4000D). USB C na kućištu je 3.1 dok MBO ima support za 3.2 gen 1 i USB 2.0. Postoji li kakav adapter za "downgrade"? Naišao sam na adaptere za 3.0 USB A -> USB C ali htio bih funkcionalnost oba USB utora umjesto biranja jednog od njih.

Ili da jednostavno naručim novo kućište 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav,

Mislim da mora ici elektronika nije dovoljno da se samo napravi prelaz pin na pin da bi to funkcionisalo.
Ja sam naručio ovaj adapter-konverter i radio je posao.
https://www.aliexpress.com/i/1005006011410300.html
Sada  ti imas problem jer ti treba na maticnoj slobodan usb 3.xxx da bi ti radio na kucistu i taj ulaz od usb 3.xxx
Rjesenje je da kupis usb 2.xxx to usb c iskreno ne znam kolika ce tada biti brzina tok usb c sa tim adapterom ali to ti je nesto ovako.
https://www.aliexpress.com/item/1005004291872220.html
Napominjem da ovaj drugi nisam probao da li radi i kako funkcionise, ali cijena je par eura tako da se moze probati.
Nadam se da sam razumio sta ti treba.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kućište i MBO usb c problem

traži usb 3.0-3.1-3.2 adapter na usb-keyE .. usb2.0 nema smisla (brzina-fičeri) ali može biti jefinije drugo kućište ili čekanje dostave .. čak je jeftinije kupiti usb kontroler samo vjerojatno po trgovinama nema key-e..

za aliex .. problem dostava 2-3 tjedna ili ako imaš sreće tjedan, dok su ostali za nulu skuplji.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Kupi pcie karticu sa internim usb c headerom.

IT me iznevjeri
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Hvala, budem s tim probao

Ed: ipak ne, ta pcie kartica ima taj isti utor kao i mbo, meni treba utor za kabel/šteker na slici

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2025 12:04 (Ćoby).
16 godina
Ćoby kaže...

Hvala, budem s tim probao

Ed: ipak ne, ta pcie kartica ima taj isti utor kao i mbo, meni treba utor za kabel/šteker na slici

-ima oba dva.. tj problem je ponuda po trgovinama, slaba za takve komponente i većinom je 3.0 koji već imaš.. 

+ jeftikaner kontroleri znaju biti loši, performanse-čip.. pa je bolje riješenje adapter ako se nađe ili čekanje s alija.. ovisi što imaš od ponude u blizini ili koliko ti je problem čekanje dostave.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2025 12:46 (ihush).
14 godina

Nisam skužio gore u kutu, tnx

11 godina

obrati pažnju na položaj i/ili dimenzije te pci-e kartice da ti slučajno ne bi smetala grafičkoj ili nešto tako (čisto savjet pošto sam imao sličan "problem" kod kupnje pci-e kartice za dodatni nvme pa mi je ista smetala hladnjaku grafičke za pol cm)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Sad sam išao gledati, pa ta matična ima dva ta USB 3 headera. Možeš i jedan pretvoriti sa adapterom koji su kolege već predložile isto. Što god ti je jednostavnije/jeftinije.

IT me iznevjeri
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Da, mislio sam da nisu isti headeri ali kratko googlanje kaže da jesu 

Tnx svima, problem riješen 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice