OnePlus 13

poruka: 13
|
čitano: 2.491
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
OnePlus 13

Pa da otvorimo temu.

OnePlus 13 je vani neko vrijeme, kolko sam vidio, ekipa ga hvali naveliko, nastavlja kao i prethodni flagšip OP12 koji je i dan danas odličan smartfon.

Oxygen OS je ispeglan i radi silky smooth, mogu reći da je oxygenOS postavio standarde što se tiče rada samog sučelja koji je besprijekoran u radu, pa čak i od google pixel smartfona, što se tiče customization nije u rangu OneUI 7 al diše mu za vratom, ali zato briljira na području rada UIa i OP je napravio fenomenalan posao

Ono što mi se ne sviđa na OP13 su kamere koje su praktički nešto malo bolje neg na OP12, al velika pohvala za shutter speed koji je sad munjevito brz spram OP12 na kojem je prisutan shutter lag.

S25U ima konkurenta i dost njih navija za OP13 al očito s razlogom, osobno, dajem prednost OP13, generalno govoreći, oba smartfona ne nude niš novog ove godine.

Brz punjač, pwm dimming, 6000mAh baterija, oxygenOS, jako dobra kamera, ovo su samo neki od aduta OP13 smartfona a cijena je jako dobra u odnosu na ostale flagšipove (S25U) cca 300tinjak+€ niža što je dovoljan razlog (uz ostale adute po kojima je OP prepoznatljiv) za kupnju ili ga uzet za razmatranje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
OnePlus 13

Mene se nije dojmio ni S25 Ultra ni OP13. Ništa posebno novo...

Moj PC  
1 1 hvala 0
5 mjeseci
Re: OnePlus 13
13 može biti konkurencija 25+, ne 25U.
9 godina
Odličan je oneplus13. U usporedbi sa oneplus12 ovdje je bolji ravan ekran i baterija. Kameru nisam stigao uspoređivati. Zvučnici su odlični-na nekim recenzijama su rekli za zvučnike da su lošiji od konkurencije ali meni su TOP. Ja sam kupio samo zbog ravnog ekrana. Dobar posao su napravili i sa O+12 i O+13.

0 0 hvala 0
17 godina
gorantallica kaže...
Odličan je oneplus13. U usporedbi sa oneplus12 ovdje je bolji ravan ekran i baterija. Kameru nisam stigao uspoređivati. Zvučnici su odlični-na nekim recenzijama su rekli za zvučnike da su lošiji od konkurencije ali meni su TOP. Ja sam kupio samo zbog ravnog ekrana. Dobar posao su napravili i sa O+12 i O+13.

Napiši dojmove nakon što ga upoznaš pošteno

Ono kaj mi se sviđa je, ima ravan display u odnosu na OP12 koji je zakrivljen i koji me ipak smeta kod korištenja, mada OP13 ima micro curved, ipak je bolje neg ovaj zakrivljeni na OP12. Za stereo zvučnike su oprečna mišljenja, vele da su bolji neg na OP12 a neki vele da je zvuk kao iz bunara.

Kamera bi trebala bit neznatno bolja, al vjerujem da će OP kroz nadolazeće updejtove to ispolirat.

Uglavnom, OP12 se proslavio prošle godine, a ista sudbina čeka i OP13, hvalospjeva za navedeni smartfon ne nedostaje a pogotovo dok su mu direkt konurenti S25U i Ajfon 16PM, potonji dvojac je značajno skuplji a nisu bolji skoro pa po ničemu da bi se OP13 eliminirao kod kupnje, oxygen OS rastura svojom fluidnošću a bome i redoviti updejtovi mu idu u prilog.

Dominacija kineza izmamljuje osmijeh na lica potencijanih kupaca a osim benefita tu može odigrat i privlačna cijena koja nije zanemariva a ide u korist OP13. Npr. 12/256gb je 1050€, što je jako dobro, a imajmo na umu da će ta cijena pasti do početka ljeta, a možda i prije, pošto će OP (ako gledamo prethodne modele OP) pokrpat i ispolirat sve ili većinu što će trebat.

Već 2+ mjeseca ganjam A15 a do tad je izišlo par updejtova za neke ispravke i mob radi buttery smooth, kod OP13 će bit ista priča. 

Ono što mi se ne sviđa, nedovoljni napredak na polju kamera, al dobro, OP nije izuzeće, od tog pate i neki određeni modeli smartfona od drugih proizvođača. Utjeha je izuzetno primamljiva cijena a to mu je veliki plus

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2025 10:41 (zvonac).
13 godina
OnePlus 13

Htio bih kupiti OP 13 iz Giztopa ili Tradingshenzena, ali ne prodaju ga sa OxygenOS nego samo ColorOS. Međutim danas sam opet pogledao Giztop i odjednom vidim da pod "software" nude i OxygenOS. Jel tko kupio iz tih shopova? Ako je dosputap, odmah bih ga kupio, ali nije mi jasno zašto i dalje ne vrijedi Android Auto?

Ili bolje da se prestanem opterećivat i da uzmem samo OP 12?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2025 18:32 (Worgen000).

0 0 hvala 0
14 godina
OnePlus 13

Tradingshenzhen je odgovorio da uopće neće nuditi Oxygen OP13 jer ga je komplicirano flashati uz bugove i moguće probleme sa updateom.

I na XDA forumu vele da se OP baš trudi otežati zamjenu softvera.

https://xdaforums.com/t/pjz110-4-3-coloros-to-oxygenos-stable-eu-test-601-eu-na-405-glo-in-602.4707431/page-188

Moj prijedlog uzmi ColorOS OP 13, obriši bloat i živi sa nekoliko nedostataka ili pregrmi i uzmi global Oxygen.

Ili uzmi OP 12 koji nema nikakvih problema. Nije tolika razlika između njih

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
OnePlus 13

Imam ja OP13 sa TS. Trenutno stavljen Oxygen sa XDA i radi sve OK. Dok je mob bio na ColorOS-u sve je isto Ok bilo. Tu i tamo se neki kineski drek pojavi i nemaš HR jezik , android auto i eSIM. Za tu lovu mob je super. Barem ja tako mislim. Navodno će mob dobiti i službenu LineageOS podršku. Neki screenovi su se pojavili na xda. Ako ti to šta znači.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2025 19:10 (Cojonero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 dana
OnePlus 13

OnePlus 13 - 16GB/512GB - Global Version na TradingShenzhen košta 897 eura

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2025 19:10 (Magician1).

0 0 hvala 0
15 godina
OnePlus 13

Za manje para na istom siteu kupiš Vivo X200 PRO

0 0 hvala 0
3 godine
OnePlus 13

Koristi li netko OnePlus 13 s T-mobile SIM karticom? Jel sve radi kako treba (SMS, Pozivi, Internet, i sl.) ili ima nekih nekompatibilnosti?
Pitam zato jer vidim da T-mobile ne nudi OnePlus 13 u ponudi pa ne znam jel to zato jer nesto nije kompatibilno kod njih s tim mobom ili je nesto drugo u pitanju...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 2:13 (Dangerous_Ride).

1 0 hvala 0
9 godina
Koristim kao dual dim. 1.bonbon,a druga t-mobile i t-mobile koristim za internet. Nikakvih problema frende. Mob sam uzeo preko official stranice.
3 godine

Savrseno, hvala ti 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice