da... kad slobodna volja ne bi bila samo iluzija...
Sudbina nam ne piše ni u zvijezdama, ni u genima.
- poruka: 11
- |
- čitano: 3.317
- |
- moderatori: vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Genetika je hardver, epigenetika je softver – s time da korisnik povremeno ima administratorska prava.
Zapravo, genetika bi ovdje bila biblioteka rutina (nešto poput .dll datoteke, dakle, također software, ili firmware) a epigenetika je programabilno sučelje (kojim u dobroj mjeri upravlja ekspozom) koje određuje koje rutine će se pozivati, kada i s kakvim parametrima. Inače, dobro štivo.
da... kad slobodna volja ne bi bila samo iluzija...
I je i nije, sve je relativno. Apsolutno vjerojatno jest iluzija, ali to je također apsolutno nedokazivo, tako da jedino što preostaje je relativnost.

Piše, piše. Za to imam i dokaz. Ali to dolazi na vidjelo tek nakon moje smrti. Izgleda previše čudno (čitaj šokantno) da bi se moglo uzeti u obzir. Mislio sam da sam jedini (što onda čini cijelu stvar slučajnošću) dok nisam otkrio da postoji još jedna takva osoba. I tko zna koliko još. Tako da...
Sam naslov mi je potvrđen proteklih 50+ godina život i nema nagovještaja da je drugačije .
,,Sam pao, sam se ubio,, nisu krive zvijezde ni geni
Znanost nije dogma, kao što je religija. Jer dogma ne ostavlja izbor. To je tako i to je to.
Kod znanosti, imaš izbora, često i previše i ta nesigurnost je odbojna prosječnoj osobi.
meni Ciganka gatala na travi da ja nemam sreće u ljubavi,
a i soc jutarnje kaf'ce mi je nekako..... mutan....
Naslijeđe , geni , imaju vrlo mnogo utjecaja e koliko će se to realizirati ovisi o našim navikama i aktivnostima .O tome se ovde govori .