Microsoft ukida popularni način zaobilaženja prija

poruka: 19
|
čitano: 3.628
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft ukida popularni način zaobilaženja prija".
9 godina

Microsoft steže uzde. A vi bi malo pobjegli s lajne. E ne može.

🤬

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina

MS radi baš sve da bi Win 11 napravili čim gorim. Linux na 14 godina starom thinkpadu T420 radi bolje nego Win 11 na laptopu kojeg sam kupio prošle godine. Naravno to ne znači da bi svi trebali prijeći na Mac, Linux ili BSD, ali ipak je tužno za vidjeti kako su im korisnici nebitni.

Moj PC  
10 0 hvala 1
12 godina
Re: Microsoft ukida popularni način zaobilaženja p
Tako i tako znaju o meni vise nego ja o sebi…

1 2 hvala 1
10 dana
pqweasdyxc kaže...

MS radi baš sve da bi Win 11 napravili čim gorim. Linux na 14 godina starom thinkpadu T420 radi bolje nego Win 11 na laptopu kojeg sam kupio prošle godine. Naravno to ne znači da bi svi trebali prijeći na Mac, Linux ili BSD, ali ipak je tužno za vidjeti kako su im korisnici nebitni.

Najbolje je imati dual boot na PC/laptopu

17 godina

problem je u tome, kad rikne nešto kod njih, nečeš moči ni na svoj komp lokalno. Još nisu ništa naučili, da mora biti i offline opcija obavezno.

Plamene zore bude me iz snaFabrička jutra, dim iz dimnjakaPesma se ori, mladi radniciČelicna jutra, hitam fabrici.

2 0 hvala 0
11 godina
Odlicno

Imao sam laptop sa Mediatek wifi adapterom ciji driveri nisu integrirani u Win 11.
A zicanu mrezu doma nemam, samo wifi. (Starlink gen2 tako nema RJ45 porta).
Da bi se spojio na internet moram instalirat wifi drivere, da bi instalirao wifi drivere moram bypassirat registraciju pri instalaciji windowsa.

Well done Microsoft.
Moj PC  
12 0 hvala 1
9 godina
Zato je tu win 10.

3 0 hvala 1
17 godina
OK... Uzmimo za primjer...

škola/faks, učionica sa 20 računala, računala nisu ničija privatno već ih koristi 5-6 ljudi dnevno po sat vremena... kakav microsoft račun i zašto? kakvog smisla ima to? što ću kao administrator raditi 20 fiktivnih računa i izmišljati 20 različitih mailova da se ekipa može prijaviti?
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2025 17:59 (lllnuclearlll).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Macumba kaže...

Microsoft steže uzde. A vi bi malo pobjegli s lajne. E ne može.

🤬

-naravno da može... ovo je samo jedan od načina..

pqweasdyxc kaže...

-ovo nije tema o osu, nego besmislenost ms uvjetovanja nečeg što ekšli nema veze s računalom samim..

tom_bombadill kaže...
..
Da bi se spojio na internet moram instalirat wifi drivere, da bi instalirao wifi drivere moram bypassirat registraciju pri instalaciji windowsa.
.

-ne, ne moraš, tvoj problem je što ne znaš.. (npr kako se instaliraju driveri koji su nužni za install u installaciji.. npr za chipset-disk kao najvažniji-pravi uvjet a mrežni je ipak sporedni).

Krule011 kaže...
Zato je tu win 10.

-IoT, uopće ne postavlja uvjete, identično 10-11, jer je 10-11 isti os... pri čemu je i IoT isti os, samo druga licenca time i uvjeti..

Internet connection and Microsoft account

Windows 11 Pro for personal use and Windows 11 Home require internet connectivity and a Microsoft account during initial device setup.

Switching a device out of Windows 11 Home in S mode also requires internet connectivity. Learn more about S mode here.

For all Windows 11 editions, internet access is required to perform updates and to download and take advantage of some features. On Copilot+ PCs, many unique features, once downloaded, will run without internet access. A Microsoft account is required for some features, including on Copilot+ PCs.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

ja danas naučio kako u tasku zaustavit ono naizmjenično skakutanje procesa

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
14 0 hvala 5
11 godina

:) ..

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2025 19:20 (W2000).

0 0 hvala 0
10 godina
ihush kaže...
pqweasdyxc kaže...

-ovo nije tema o osu, nego besmislenost ms uvjetovanja nečeg što ekšli nema veze s računalom samim.. 

A kamo su stavili tu besmislenost? U OS 

16 godina

-ne u os, jer nije dio osa, nego u installer-skriptu, uvjete koji s osom i hw, platformom x86 nemaju veze, odnosno s prstom u moru sve ima neke veze..

-isit os, iot, radi, nema uvjeta, radi i na arm-u.. itd. odnosno problem je samo 'proći' granicu, ono što sad isključuju pod bajpasom..

14 godina

Mislim da ta učionica ne bi trebala biti konfigurirana na takav način... tih 5-6 ljudi su studenti/zaposlenici koji bi trebali imati svoje račune za prijavu dane na korištenje od same ustanove. Ako se ne zna tko je logiran na računalo jer je na svakom otvoreni "user" onda je cijela stvar nesigurna jer takoreći može sjediti bilo tko od osoblja/studenata i raditi svašta s računala (pod svašta podrazumijevam - svašta, da ne idemo u detalje) bez da ih se može pratiti tko je kad radio što, osim ako nemate kamere koje prate kretanje i ulaske izlaske. 

16 godina

-institucije-škole.. nemaju nikakve veze s ovim tipom licence-aktivacije i uvjeta kod instalalcije.. ms-acc-login nakon installa baš nikakve veze nema s uvjetom u samom installu, kao što s tim nema npr userov gmail-acc..

-user koji ima pristup online uslugama kao 365 je konkretan user-id.. ne neki kreiran na free ms accu.. kojeg može bilo tko bilo kad kreirati kao i ostale free servise gmail i sl. ..

-uvjet je samo za home-pro, to je tip licence, npr maloprodajni retail ili oem.. dok je već u win10 za home bio uvjet ms acc u installu kojeg se bajpasalo npr isključivanjem lan-wlan-a pa se tad pojavila opcija local-acc.. dok pro ima opciju, odnosno ovisi o licenci-regiji, ne mora imati jer nisu sve regije-licence jednake, usa-kanada-mexico-.. i mi emea3.. za primjer njemačko-austrijska eula dozvoljava prijenos oem licence u slučaju prodaje računala kao direktan ugovor ms-a i tih država dok ostali nemaju to pravo.. (mada imamo kroz eu pravila itd..) ...

edit: ili što je bajpas .. jednom prođena granica, čekpoint, i dalje nema uvjetovanja.. npr modificirana skripta po ms uputama ili rufusom, .. ovo je opcija koju juzer na nemodificiranom installu može u tijeku instalacije iskoristiti u cmd-u tipkanjem, ne izradom modificiranog installa kao rufusom, ok? .. sad tu opciju u samom installu ms isključuje, to je to.. no to nije ona druga-ostali načini kako se to može isključiti, ne uvjetovati..

-tj. juzeri-čitatelji u temi, trebaju razumjeti što je uvjet, ''uvjet''.. kad se rufusom isključi uvjet, to ne znači da npr tmp ne radi, radi jednako (ako ga računalo-mbo-bios ima, ako je omogućeno, ne diseblirano..) no s rufusom to nije uvjet, radi ili ne radi ovisi o tome posotji li i o(ne)mogućeno.. kao što radi na ostalim winver-osevima ili lin-mac.. pri čemu su to sve iste platforme x86 kompatibilne (mac do 2019-te..).

-isključivanje uvjeta znači da to nije više uvjet bez kojeg installer dalje ne pušta.. dok je sam uvjet najnevažnija stvar za os, jer os od tog nema baš ništa.. nepotrebno-nevažno-sporedno.

-npr ručni install, jednostavno na pripremljen disk-medij, boot-sys-rec particije se raspakira dismom iso-wim-esd .. i to je to, kao unzipanje filea, nema installer procedure koja bi to provjerila-uvjetovala, preskočeno.. pali se računalo jednako kao i oem predinstalirano prvi put i u proceduri traži user podatke, aktivaciju.. radi, ne ovisi o tpm-u jer s tim nema veze kao ni online accu.. dok se juzer-accovi mogu po želji dodavati kao na svaki os, pa možemo imati desetke local i-ili online accova, za jednog-više juzera.. koristiti ih po potrebi-želji... no to nema veze s procesom instalacije osa na računalo i uvjeta u tom installu.

-sam os je ekšli isti, jedan ms, jedan win.. nema dva, no postoje razne licence-uvjeti-ograničenja.. pa ovisno o licenci nešto je o(ne)mogućeno, npr home nema mrežne usere-applet 'oduvjek' tj time su firme s mrežom prisiljene na pro ako im je potrebno dok home to ne treba.. jer kućni nije radio s više računala, nema domain server itd.. to je samo stvar ms politike-interesa i licence, pa ako se home win aktivira s pro-key-licencom pojavit će se nedostajući meni-applet za juzere, jer je ekšli tu, samo onemogućen-skriven.. disebliran. .. ne radi to druga-drugačija instalacija, jedna instalacija, jedan install medij, nudi home-pro (i ostale kao ent-stu-s..) .. tj u normalnom installu je po 6 verzija uz 32-64bitne kombinacije koje su unazad par godina odbačene-ubijene, no i dalje dostupne partnerima po potrebi..

-razlika kad juzer skine nešto kroz mctool prema svojim aktivnim regionalnim postavkama npr jezik i 64bit kao manji iso, manji dio, samo za njegovo računalo.. ili kad skine puni-kompletan iso, 'pravi'.. tj na ms download se nudi izbor-oboje.. pa pogledati, .. čisto kao primjer što je win-os i koliko windowsa zapravo ima, jedan.. ostalo su nijanse (ili client-server verzije.. no njih nećemo petljati jer ne spadaju pod juzerske kao home-pro što je jasno već iz naziva home.. naziv bussiness se pojavio u doba vista-e za win i office no vraćeno je na 'normalno'..).

-ako juzer skine puni iso, ako ga pregleda dismom, vidjet će verzije, dok od takvog isoa može rufusom napraviti po želji: jednak msovom (s uvjetima), bez tih uvjeta ili nešto treće.. dok te opcije mctool ne nudi, pa tad ostaje ručno ili u installu ova bajpas metoda koju sad ms najavljuje isključiti pri čemu je isti taj ms i uključio samu opciju pa je tako i nazvao, jer sve to radi ms.. ne peroperić-pirat, ne rufus, ne ja.. to sve radi ms, pa i bajpas-opciju, koja zapravo nikad nije bila pravi uvjet, dok je pravi uvjet npr cpu, ram, disk.. internet postaje uvjet jer traži aktivaciju-ažuriranja pa je i internet pravi uvjet, no uefi fičeri su lažni uvjet, secboot, tmp.. jer jednostavno nisu uvjet za x86 platformu, nisu uvjet za win-os, nego su uvjet koji ms nameće kućnim korisnicima kućnih-običnih licenci kao home-pro, ne odnosi se na druge.. pri čemu je os isti, jedan .. pa i u iot verziji koja radi na 'tosteru' bez tih uvjeta..

edit2:

- što je npr logičan uvjet, ne za sam os nego neki fičer.. npr glasovne naredbe, da bi bilo moguće, mora postojati microfon, tad je uvjet mic, bez mic-a nema glasnovnih naredbi jer nema načina kako bi nas računalo čulo.. odnosno za printanje nam treba printer i papir.. za skeniranje skener, za rad nam treba struja, može i šalica kave uz sendvič jer nam je hrana nužna za život, pa je tako indirektan uvjet za sve .. no nije važno za računalo, dok server ne mora imati ništa od tog ako mu nije potrebno, ni ekran, ni miša-tipkovnicu, ni zvučnike... tj ovisi o tome što se na računalu radi, tad za taj konkretan rad-fičer moramo to imati uključivo papir za printer.. no to sa samim osom ili računalom nema veze, nije pravi uvjet, nije neka cpu-simd instrukcija koja je pravi uvjet, npr x64 set naredbi za x64 os.. ili 4-8-više gb rama za neku igru-apps.. 

-svi el.uređaji rade na struju.. pa bi u svim uvjetima za rad moglo biti navedeno 'da traži stuju-utičnicu..' .. no to se ne navodi, podrazumijeva se, .. nije nevažno-sporedno nego je uvjet za rad sve elektronike, odnosno kad struje nema tad nema ni paljenja-bootanja računala, nema ni bootanja installa i dolaska do uvjeta za tpm ili online acc.. jer ako nema struje nema ni tog, .. logička kauzalnost koja se s tog ne navodi, kao da kotač treba biti krug-okrugli, ne kocka i sl.

-online acc nije nikakav uvjet, nije ni dio hw-a, kao tpm-čip, koji je ekšli više soft ali u čipu..  nije driver, nije struja, .. online acc je samo online acc, pri čemu baš nikakve veze za rad računala-osa nema to koji tip acca se koristi ili jel lokalni ili online.. tj ne-kućne mreže imaju npr domain server na kojem su juzeri-accounti, tad se u domeni juzer logira na ds, ne na svoje računalo nego na-kroz server koji ga autorizira.. odnosno opet, ovo se kao uvjet odnosi na kućne home-pro licence, ne na npr škole, institucije i sl. koje će zbog tog upravo imati DS.. jer nisu jednokorisnički nego multi, njima ms ništa ne mijenja, dok je sam os isti, isti install-iso..

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2025 22:08 (ihush).

0 6 hvala 0
17 godina
Ako windowsi nemaju driver za mrezu (vrijedi i za wifi i za ethernet), win11 instalacija ce te trazit medij s driverima i instalirat drivere.
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
11 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

-i kratka uputa juzerima kojima je preteško čitati ili pratiti link..

Improved bypass for Windows 11 OOBE:

1. Shift-F10

2. start ms-cxh:localonly Only

required on Home and Pro editions.

-dakle, ms i dalje omogućuje isto, dok se silovanje juzera odnosi na 'normalne' (retail-oem) home i pro verzije-licence win.

-ostale verzije to ne traže, ne uvjetuju.. ent, edu, iot.. neovisno o brojčanoj oznaci verzije win10-11. .. pri čemu je sve to i dalje jedan-isti os, razlika je samo u installeru, uvjetima koje postavi kod instalacije, ne u samom osu ili kad se 'granica' prođe...

-juzeri ne razmišljaju, misle da ms nešto 'za istač' neće dati, jer tako kaže.. laže-blefira, dok je sama opcija-naredba opet nešto što radi sam ms, 'start ms-cxh i switch' .. nisu tu po duhu svetom, napravio je sve ms, kao i win i installer skriptu.

-hoće li isto omogućiti npr rufus? vjerojatno.. no ovo je tek najava, pa dok izmjena izađe..

0 0 hvala 1
16 godina
dalibor kaže...

problem je u tome, kad rikne nešto kod njih, nečeš moči ni na svoj komp lokalno. Još nisu ništa naučili, da mora biti i offline opcija obavezno.

Moći ćeš, i Microsoft Account kreira lokalnog usera.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice