Meta AI stigao je u WhatsApp i ne, ne možete ga is

poruka: 11
|
čitano: 3.260
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Meta AI stigao je u WhatsApp i ne, ne možete ga is".
16 godina

Pa u čemu je problem? 

Prestati ćemo koristiti Whatsup i gotovo. 

Viber nije loša zamjena.... a ima ih još cijelo čudo

4 1 hvala 0
15 godina

:)

8 0 hvala 0
15 godina
Re: Meta AI stigao je u WhatsApp i ne, ne možete g
Viber je dosadan sa svojim reklamama. Rijetke su, ali dosadne. 😅
Brkoni
6 mjeseci
dankodr kaže...

Pa u čemu je problem? 

Prestati ćemo koristiti Whatsup i gotovo. 

Viber nije loša zamjena.... a ima ih još cijelo čudo

A dobro sad baš Viber, radije Telegram ili Signal...

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
16 godina
Problem je sto većina ljudi koristi whatsapp. Probao sam se jednom davno prebaciti na Telegram i skuzio da nemam kome poslat poruku, tj. rijetki imaju taj app instaliran. Isto je bilo i na Signalom. Šteta...

5 0 hvala 0
16 godina
Problem je sto većina ljudi koristi whatsapp. Probao sam se jednom davno prebaciti na Telegram i skuzio da nemam kome poslat poruku, tj. rijetki imaju taj app instaliran. Isto je bilo i na Signalom. Šteta...

0 0 hvala 0
14 godina

WhatsApp ne koristim od kad je bila ona 'afera' sa privatnošću. Svi korisnici imaju i Viber, i nijedan dan mi nije WhatsApp falio.

1 0 hvala 0
12 godina
Srećom, u Hr je Viber jako popularan. Telegram/signal.. ne baš toliko
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

1) Vidim da se dosta kao argument za nekorištenje Signala navodi da je slabo raširen u HR. To u stvari uopće nije bitno.

S osobom ili osobama s kojima se često dopisujete (ili audio/ video pozivi) se dogovorite da ćete ubuduće koristiti Signal.
I to je to.
Signal je jednostavan za korištenje i brzo se na njega priviknete.

Time ćete većinu Vaše komunikacije prebaciti na Signal, a za sve ostalo možete i dalje imati WhatsApp. No, ograničite mu u OS-u dozvole (permissions) tako da što manje "vidi".

Druga je stvar, ako se Vama ili vašim prijateljima ne da/ lijeni ste nešt poduzeti.

2) Također se kao argument navodi što će mi još jedna aplikacija za dopisivanje na mobitelu.

Dakle, Signal je optimiziran, a u današnje vrijeme, kada je skoro svaki smartfon dovoljno "jak" da istovremeno vrti dosta aplikacija, ovaj argument ne stoji. Možda će potrošnja baterije biti nešto malo veća, ali opet, skoro svaki današnji smartfon ima brzo punjenje. Baterija se više troši zbog videja (YT, TikTok...) i igranja igara, a ne zbog dopisivanja.

S takvim pristupom (zrno, po zrno pijeska) će se s vremenom skupiti korisnika (pijeska) i u HR. Samo se treba pokrenuti.   Ja ovdje malo generaliziram (  ) i ovo ne vrijedi za svakoga, ali vjerujem da bi popriličan broj ljudi, što se toga tiče, mogao tako postupiti.

1 0 hvala 0
16 godina

Dal netko zna dali taj AI uče na našim privatnim porukama?

Ili ih pohranjivaju na neki način.

Pod "zna" mislim da je pogledal kaj piše u TOS?

0 0 hvala 0
15 godina

According to Meta, the assistant does not access or analyse your private messages unless you initiate interaction with it.

Yet while it is true WhatsApp direct peer-to-peer messaging is end-to-end encrypted, that doesn’t tell the full story... Meta cannot read your messages directly due to end-to-end encryption, but it can access metadata— information about who you communicate with, when and for how long...

At the same time, when you interact with Meta AI, it is not protected by end-to-end encryption, and the data can be stored, analysed, and used to train Meta’s models. “Any message you share with Meta AI is, effectively, shared with Meta’s servers. This opens a new vector of exposure,”

So, while your personal messages may be encrypted, your intent, behaviour, and AI interactions are very much visible to Meta.

https://www.forbes.com/sites/kateoflahertyuk/2025/04/01/whatsapps-new-blue-circle-what-it-is-and-why-you-cant-turn-it-off/

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice