Aliexpress - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 2.982
|
čitano: 1.416.772
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
16 godina
Re: Aliexpress - pitanja i odgovori

-trenutno je veći problem.. kasne i već uhodana rutina za idući dan je pomaknuta na +2.. vidljivo po prolasku kroz budimpeštu pa tko umjesto danas možda sutra dobijem sms-mail ujutro a možda još dan ... što bi za vrijeme božića bilo objašnjivo gužvom, sad je vjerojatno stvar nedovoljno djelatnika ako netko da otkaz ili bolovanje-gripa i sl. ..

-morali bi, trebali bi.. tako je radilo prije godinu dok je sustav započeo, no zbog količine robe i nedostatka ljudi su jednostavno prekinuli lanac-traking i uveli svoj odvojeni s novim tracking brojem koji nemaš dok oni ne pošalju obavijest.. a to rade 'dan kasnije' .. ili sad i više. jer roba koja je prekjučer oko podne otišla iz budima je prekjučer popodne bila u hrvleskovcu-skladištu.. ne može putovati danima nego par sati.. no nema poruke.

edit: + tjedan kasnije druga pošiljka.. novi vozač-dostavljač, znači trenutno imaju problema s radnicima, nema ih ili bolovanje..

+ a sad je vidljivo i na mađarskom-prolaznom terminalu kašnjenje, tj i mađari sad nešto kasne, možda posljedica prekida naftovoda-rat.. no par dana je i kod njih +1 dan za pretovar u odnosu na uobičajenu rutinu koja je išla i pod gužvom-blagdanima relativno ok.. tako da je sad na neki prosjek dodano par dana lokalnih pretovara iz nekog razloga .. a tracking i približno računanje kad bi moglo stići dodati dan, barem dok se zastoj ne riješi ako je privremeni.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2025 15:35 (ihush).
16 godina
oversis
8 godina
Aliexpress - pitanja i odgovori

Pozdrav,

Trebam naručiti nešto sa Aliexpress.Cijena 5€,nudi mi dvije opcije dostave.

Cainiao Super Economy Global i Cainiao Super Economy .Koju odabrati a da nema dodatnih davanja kad mi uruče paket?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Igox kaže...

Pozdrav,

Trebam naručiti nešto sa Aliexpress.Cijena 5€,nudi mi dvije opcije dostave.

Cainiao Super Economy Global i Cainiao Super Economy .Koju odabrati a da nema dodatnih davanja kad mi uruče paket?

Bilo koju.

10 godina

Naručio sam sa AliExpress-a 10.03. i estimated delivery piše (i dalje) od 19.-25.03.

Kako 25. ništa nije došlo, kontaktiram sellera i on mi pošalje tracking link u kojem pise da je procjena da ce paket stici 05.05.:

https://global.cainiao.com/newDetail.htm?mailNoList=158271900416574698521000&otherMailNoList=

a naručio poklon za rođendan koji je 10.04.

da li imam pravo na refund i zapravo da odustanem od naruđžbe?

ima tko kakvih iskustva/savjeta...?

uffff....thx

0 0 hvala 0
5 godina
ihush kaže...

-trenutno je veći problem.. kasne i već uhodana rutina za idući dan je pomaknuta na +2.. vidljivo po prolasku kroz budimpeštu pa tko umjesto danas možda sutra dobijem sms-mail ujutro a možda još dan ... što bi za vrijeme božića bilo objašnjivo gužvom, sad je vjerojatno stvar nedovoljno djelatnika ako netko da otkaz ili bolovanje-gripa i sl. ..

-morali bi, trebali bi.. tako je radilo prije godinu dok je sustav započeo, no zbog količine robe i nedostatka ljudi su jednostavno prekinuli lanac-traking i uveli svoj odvojeni s novim tracking brojem koji nemaš dok oni ne pošalju obavijest.. a to rade 'dan kasnije' .. ili sad i više. jer roba koja je prekjučer oko podne otišla iz budima je prekjučer popodne bila u hrvleskovcu-skladištu.. ne može putovati danima nego par sati.. no nema poruke.

edit: + tjedan kasnije druga pošiljka.. novi vozač-dostavljač, znači trenutno imaju problema s radnicima, nema ih ili bolovanje..

+ a sad je vidljivo i na mađarskom-prolaznom terminalu kašnjenje, tj i mađari sad nešto kasne, možda posljedica prekida naftovoda-rat.. no par dana je i kod njih +1 dan za pretovar u odnosu na uobičajenu rutinu koja je išla i pod gužvom-blagdanima relativno ok.. tako da je sad na neki prosjek dodano par dana lokalnih pretovara iz nekog razloga .. a tracking i približno računanje kad bi moglo stići dodati dan, barem dok se zastoj ne riješi ako je privremeni.

S njima i lokalnom dostavom nisam nikada siguran.

Cijelo vrijeme od trenutka kupovine, Aliexprees šalje mailove. I bude ih jako puno, ovisno o broju kupljenih artikala. Za svaki korak dok je pošiljka na putu i nije dostavljena šalju mailove.

Lokalna dostava je problem za sebe. Jednom dobijem najavu preko Vibera, a onda zadnji put ne. Najavu mailom sam dobio kada je pošiljka već bila debelo u dostavi, a ne dan unaprijed. Isto se ponovilo jučer. Lokalci poslali mail isti dan kada je bila dostava, dakle, ne dan prije. I to samo na mail, ovaj put je Viber mirovao.

Prije 6 mjeseci sam imao prigovor lokalnoj dostavi i završilo je tako da sam tražio da vrate paket Aliexpressu, što su i napravili. Potom sam od Aliexpressa tražio refund i tu je bilo natezanja ali sam na kraju dobio novac.

"jer roba koja je prekjučer oko podne otišla iz budima je prekjučer popodne bila u hrvleskovcu-skladištu.. ne može putovati danima nego par sati.. no nema poruke." - za to sam konkretno dobio mail. Kao i za sve ostale korake putovanja paketa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2025 10:08 (zelenapaprika).
15 godina
Dan1234567890 kaže...

Naručio sam sa AliExpress-a 10.03. i estimated delivery piše (i dalje) od 19.-25.03.

Kako 25. ništa nije došlo, kontaktiram sellera i on mi pošalje tracking link u kojem pise da je procjena da ce paket stici 05.05.:

https://global.cainiao.com/newDetail.htm?mailNoList=158271900416574698521000&otherMailNoList=

uffff....thx

po linku ispada da je 25.3. tek otputovalo iz Kine nakon što je 8 dana čekalo na sigurnosnu provjeru od kineskih carinika. To se dogodi ponekad. Dalje ne bi trebalo biti problema, vjerojatno će ti stići negdje oko 2.4.

14 godina

Pitanje, za kupovinu imam debitnu Visa karticu u dolarima, jel to dobra opcija ili je bolje u eurima otvoriti? Ima li kakve konverzije dodatne kod kupovine ako je kartica u dolarima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
marxone kaže...

Pitanje, za kupovinu imam debitnu Visa karticu u dolarima, jel to dobra opcija ili je bolje u eurima otvoriti? Ima li kakve konverzije dodatne kod kupovine ako je kartica u dolarima?

na Aliexpresu u vrhu ekrana desno možeš postaviti jezik i valutu, postavi valutu na USD i sve cijene će ti se prikazivati u dolarima, a tako će se i obračunavati i naplaćivati pa nema konverzije.
Ako bi plaćao u eurima možda bi bilo dodatnih troškova, ali to ovisi o konkretnoj kartici i banci. Ovako plaćaš u dolarima i miran si.

10 godina
jozef kaže...
Dan1234567890 kaže...

uffff....thx

po linku ispada da je 25.3. tek otputovalo iz Kine nakon što je 8 dana čekalo na sigurnosnu provjeru od kineskih carinika. To se dogodi ponekad. Dalje ne bi trebalo biti problema, vjerojatno će ti stići negdje oko 2.4.

huh, i dalje na linku mi pise isto...nije se promijenio status od 25.03....ima li tko iskustva s tim trackingom i procjenom kada bi mi ovo moglo stici?

također, na samom itemu pise i dalje estimated delivery 19-25.03. - da li mogu traziti refund zbog toga...? uffff, imam osjećaj da neće stici do rođendana...

15 godina
Dan1234567890 kaže...

huh, i dalje na linku mi pise isto...nije se promijenio status od 25.03....ima li tko iskustva s tim trackingom i procjenom kada bi mi ovo moglo stici?

također, na samom itemu pise i dalje estimated delivery 19-25.03. - da li mogu traziti refund zbog toga...? uffff, imam osjećaj da neće stici do rođendana...

Da, neobično je da tako dugo nema updatea, paket je sigurno u Mađarskoj, ali još nije krenuo iz bescarinskog skladišta. Mislim da ne možeš tražiti refund jer je to samo procjena (estimation), a oni računaju maksimalni rok isporuke 90 dana, i tek nakon tog roka se smatra neisporučenim.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice