NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.879
|
čitano: 287.734
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Wiz3m4n kaže...

Nove su ti rx 7900xtx po 900 do 950e

Nema ih kod nas ispod 1000€

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
11 godina
dery kaže...
Wiz3m4n kaže...

Nove su ti rx 7900xtx po 900 do 950e

Nema ih kod nas ispod 1000€

"The U.S. government has extended the tariff exemptions on graphics cards, motherboards, and even SSDs imported from China for another year, now lasting until May 31, 2025"

Ako se ovo gore desi, kod nas ih nebude ispod 1500€ 

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

imam 4070 jesu izasli novi driveri da imam dlss4

0 0 hvala 0
11 godina
hahhaajaads kaže...

"The U.S. government has extended the tariff exemptions on graphics cards, motherboards, and even SSDs imported from China for another year, now lasting until May 31, 2025"

Ako se ovo gore desi, kod nas ih nebude ispod 1500€ 

kakve veze imaju američke carine s nama

nije nam pomagalo ni kad su američki porezi bili daleko manji od naših, ne vidim zašto bi njihove carine odmogle

9 godina
GSP kaže...

imam 4070 jesu izasli novi driveri da imam dlss4

prekjucer, mislim...instalirao, nista nisam pokrenuo, klinac igra, ne zali se.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Jbt u slikama vašeg hardvera sve puno 5000 serije, gdje ste to ugrabili day 1? 

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina

Polako sve je to dostupno na webshopu,isporuka se čeka do tjedan dana 

3 godine
hahhaajaads kaže...

Osim ak trump ne rokne tarife EU (a kak je rekao, definitivno bude), onda bude kuku lele, RTX 5080 5k€ na akciji

On je bahati starac sa solidnim poremećajem osobnosti.

Misliš li stvarno da je kod njega "crveno dugme" za atomku, da on sam može lupati carine kako mu se mlohavi digne. Postoji tu uvijek ekspertni tim koji takve odluke donosi.

Ljudi previše puše te informacije o velikim ovlastima američkih predsjednika.

jedini pravi predsjednički moćnici su u autokratskim državama Rusiji, Sj. Koreji, Kini, od poznatijih.

Ipak, u ponedjeljak ću kupiti RX 7900 XT ili rtx 4070 ti super za svaki slučaj, pa ću ako se tvoje obistini prodati i lijepo zaraditi. 

合氣道
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo jedan super video...

Sve crno na bijelo, RTX "5080" je po specifikacijama i svim parametrima osim imenom i cijenom zapravo 5070-class GPU. Doslovno je scam cak i po "vrlo velikodusnoj" MSRP cijeni, a kamoli po ovim cijenama 2x od tog...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
Minneyar kaže...

Evo jedan super video...

Čovjek bi rekao bilo prije pet stranica nije vidio, ali još si ostavio lajk na post s istim videom kojeg ponovno postaš, linky.

10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Zanimljivo Gainward ftw 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Minneyar kaže...

Evo jedan super video...

Sve crno na bijelo, RTX "5080" je po specifikacijama i svim parametrima osim imenom i cijenom zapravo 5070-class GPU. Doslovno je scam cak i po "vrlo velikodusnoj" MSRP cijeni, a kamoli po ovim cijenama 2x od tog...

Kak je 5080 scam po MSRP cijeni kad daje trenutno najviše fps po dolaru...5090 45-50% jača za 100% cijene,4090 20% za 70% cijene...itd

16 godina
Amerika uskoro uvodi carinu za robu prema EU. To znaci intel , nvidia i apple skuplji za 30 posto… bit ce uskoro jer Trump kad se naprdi na nesto onda ne odustaje
Intel 80286
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2025 7:04 (Horned Reaer).
Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

ajde neki ekonomista nek mi objasni kao laiku kao to funkcionira, ako te stvari dolaze iz azije prema nama, nebi trebali imati porez na njih, pa nedu prvu u ameriku, pa onda do nas

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

A zato su naši trgovci kod nabave nvidije u startu opalili 30% marže...za svaki slučaj,nek se nađe 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2025 7:43 (ZGamer).
13 godina
Horned Reaer kaže...
Amerika uskoro uvodi carinu za robu prema EU. To znaci intel , nvidia i apple skuplji za 30 posto… bit ce uskoro jer Trump kad se naprdi na nesto onda ne odustaje

Nis morat cu ryzena uzet i AMD grafu.

12 godina

Amd je isto americanski, koliko ja znam!

scion of the storm
9 godina
Horned Reaer kaže...

Amerika uvodi carinu za uvoz robe u ameriku. Kanada, Kina, EU koji uvoze u USA bit ce carinjeni. Zasto ? Zato jer Amerika od tih drzava/saveza puno vise uvozi nego kaj izvozi

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
3 godine

On upravo pije onaj dezinficijens koji je rekao da treba popiti kako bi izliječio covid.

3 godine
Santana kaže...
Amerika uvodi carinu za uvoz robe u ameriku. Kanada, Kina, EU koji uvoze u USA bit ce carinjeni. Zasto ? Zato jer Amerika od tih drzava/saveza puno vise uvozi nego kaj izvozi

Tko im je kriv kad su zaboravili praviti automobile, pa elita ne vozi više Cadilac, već Mečku. 

Da, ako se to dogodi (spominju utorak), EU je nagovijestila da će isto tako udariti carine na amerikanske proizvode.

Eto, nas najviše zanima informatička oprema, a plin ?

*Trumpova carina od 25% na robu iz Kanade i Meksika te 10% na proizvode iz Kine stupa na snagu u utorak i obuhvatit će širok spektar proizvoda, od tekile do automobila. Kanada i Meksiko već su najavili odmazdu, a kanadski premijer Justin Trudeau rekao je da će Ottawa uvesti 25% carine na američku robu u vrijednosti od 155 milijardi kanadskih dolara (102.2 milijardi eura). Peking je također zaprijetio protumjerama kao odgovorom na Trumpove poteze. (Index 2.2. 2025)

Eto, ako uvedu carinu od 25%, isto će napraviti EU, roknit će im 25% na američke proizvode, a tu pušimo najviše mi siromašniji dijelovi EU.

Kad pogledate ilustraciju, skoro isto uvozimo, koliko i izvozimo amerikanskih proizvoda.

合氣道
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma EU ako smo pametni neće uvoditi carine na robu koju sami ne proizvodimo - biti će visoke carine na američke proizvode poput iPhone koje imaju alternativu, Teslina vozila i slično, čime bi europski, japanski, korejski... proizvodi bili konkurentniji, dostupni, a amere zabolilo kad im padne prodaja u EU.

Ono što je problem je što dugoročno nitko neće dobiti u ovoj priči, to je rat koji svi gubimo.

A provoditelj ideje je Trump... osoba koja ne razumije kako carine rade. Nije on začetnik ideje, on ju samo provodi, problem je što on ne razumije što carina jest. Dokaz su i njegove izjave, kad kaže "može nam se Kanada pridružiti pa nam neće morati plaćati 25% carine" - ne plaća vam Kanada tu carinu, već su vašim građanima ti proizvodi skuplji, ćime bi se trebalo kao odgovoriti građane da ih kupuju... ali za većinu tih proizvoda ne postoje domaće alternative, ni blizu dovoljno, sigurno ne preko noći, da se kupuje američko, umjesto uvoza.

Da li carine mogu promijeniti tijek povijesti, da će SAD ponovo proizvoditi? Teoretski... ali razlika u plaći kineza i amerikanca nije tih 10%... Meksikanca i amerikanca nije 25% .... a usput preko granice tjeraju ljude koji su to u SAD-u ilegalno, polu legalno, ili neki čak skroz legalno, radili jeftinije...

Grafičke... koliko vidim puno preskupe su i bez dodatnih carina. Ne zarumijem da ste se povampirili za 1800+€ za 5080, pa nije nijedna dostupna, ima red čekanja. Od kako se ne majna, računao sam da bi ta kartica trebala past nazad na 700-800€... ali neka, ne brinu me carine, kad bude 2300€ i dalje će biti red čekanja. Kaj je to plati 100€ mjesečno na 24 rate umjesto 80 ili 90? Jedna runda u birtiji... toliko valjda svatko ima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2025 11:51 (Rhodin).
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
Zaporožac kaže...
Eto, ako uvedu carinu od 25%, isto će napraviti EU, roknit će im 25% na američke proizvode, a tu pušimo najviše mi siromašniji dijelovi EU 

Svi u EU jer će proizvodi poskupjeti 25% za robu nabavljenu iz VB (koja je ekonomski povezana sa EU a ne podlježe carinama)

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kad ameri nešto uvedu to se mora odrazit globalno. Stoga ove cijene hardwera su sad lako moguće najniže šta ih imamo. 

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
zzib kaže...

Svi u EU jer će proizvodi poskupjeti 25% za robu nabavljenu iz VB (koja je ekonomski povezana sa EU a ne podlježe carinama)

Misliš da pojedini proizvodi ne podliježu carini iz UK ili svi

合氣道
16 godina
Zaporožac kaže... 

Misliš da pojedini proizvodi ne podliježu carini iz UK ili svi

Hoću reći da između UK (za koju USA nije najavila carine) i EU nema carina. Svejedno će kupci u EU platiti 25% carine.

EU-UK

6 tjedana
U šta se pretvori ova tema, Bože dragi.
Moj PC  
3 0 hvala 0
5 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kad nema 4080/4090 po normalnim cijenama, pala je 5080 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina