Razer predstavio podesivu traku za Meta Quest 3

Iz Razera ističu da su materijali i dizajn trake za Meta Quest 3 osmišljeni tako da optimalno raspoređuju težinu VR naglavnika i pritisak koji stvara na glavi korisnika

Matej Markovinović subota, 4. svibnja 2024. u 19:32

Iako je Razer poznat po svojoj igraćoj periferiji, u njihovoj se ponudi znaju naći i neki drugi proizvodi. Nedavno su tako predstavili podesivu traku za glavu namijenjenu isključivo za Meta Quest 3 koja bi, barem prema njihovim tvrdnjama, trebala pružati korisnicima bolju stabilizaciju ovog VR naglavnika.

Naime, materijali i dizajn ove trake osmišljeni su tako da optimalno raspoređuju težinu i pritisak koji stvara VR naglavnik, čak i pri dugotrajnom nošenju slušalicama. Iz Razera kažu da njihova traka odgovara svim veličinama glava, a ističu i da se ne treba skidati pri punjenju Meta Questa 3.

Razerova traka za glavu već se može kupiti u SAD-u po cijeni od 70 dolara, a uz nju se može kupiti i takozvani Facial Interface, odnosno zamjenska maska za Meta Quest 3 koja dodatno povećava udobnost i stabilizaciju naglavnika. Ako se ta dva proizvoda kupuju u paketu, koštat će 140 dolara.

Trenutno nije poznato kada će traka za glavu i dodatna maska biti dostupni za kupnju na europskom tržištu.