V Rising nakon dvije godine early accessa dobio finalno izdanje

Posljednja nadogradnja za iznimno zabavni hack'n'slash RPG V Rising je ujedno označila njegov službeni izlazak iz programa ranog pristupa

Damir Radešić četvrtak, 9. svibnja 2024. u 13:59

Nakon što je prije dvije godine uletio u razvojno razdoblje poznatije kao early access, V Rising je preko noći postao trenutni hit na Steamu. U tri dana zaigralo ga je pola milijuna igrača, nakon tjedan dana njih milijun, a u siječnju prošle godine službene statistike su govorile o tri milijuna prodanih kopija. Prije par dana je ekipa Stunlock Studiosa koja potpisuje ovaj naslov objavila nadogradnju verzije 1.0 kojom je ujedno završio program ranog pristupa, pa je V Rising sada dostupan u svojoj finalnoj formi.

V Rising je zamišljen kao kooperativni izometrijski hack'n'slash RPG koji nas vodi u svijet vampira, odnosno stavlja u ulogu jednog od njih koji pokušava svrgnuti Drakulu s trona. Uz nekoliko različitih područja na kojima se nalaze sve jači ljudski protivnici, zadatak je eliminirati ostale vampirske lordove i time prisvojiti njihove moći uz vrlo jednostavnu i zaraznu igrivost kakva se rijetko viđa. Osim same borbe, igrači napretkom otključavaju nove recepte i planove, pa početni kućerak vrlo brzo može prerasti u velebni gotički dvorac s mnoštvom ukrasa i nužnih radnih postaja.

Posljednjom zakrpom koja je označila završetak early accessa, autori su i igru dodali potpuno novo područje Mortium, nove dinamičke događaje poput trgovačkih karavana i bogatog plijena kojeg nose, nove protivnike i bosseve, kao i neke korisne igrive elemente poput mogućnosti biranja težine, poboljšane grafike i tako redom. Ukoliko ste zainteresirani, naredna dva tjedna se V Rising na Steamu nudi uz dodatnih deset posto popusta, odnosno za 32 eura, što je po našem mišljenju sasvim prihvatljiva cijena za količinu zabave koju ovaj akcijski RPG pruža.