Digitalna detoksikacija: društvene mreže ipak ne f

poruka: 1
|
čitano: 3.430
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Digitalna detoksikacija: društvene mreže ipak ne f".
16 godina
online
Digitalna detoksikacija: društvene mreže ipak ne f

Društvene mreže potiču najosnovniju potrebu a to je ona za pažnjom. Postoji ovisnost kao fizička potreba i ovisnost kao psihička potreba i obzirom da se društvene mreže konzumirjau psihički, logično je da ne izazivaju fizičku ovisnost. No mogu izazvati psihičku ovisnost kod osoba koje traže pažnju i koje tom traženju pristupaju nezrelo (rekli bi je*ači: "needy"). A nezreli način traženja pažnje je najnormalnija stvar kod djece, a manje normalna (iako nimalo rijetka pojava) kod adolescenata i starijih. Na to pak dolazi naučena potreba za količinom pažnje pa tako djeca/osobe koja su navikla na puno pažnje ju mogu dodatno tražiti još više, kao i ona koja zbog manjka pažnje čeznu za ikakvom, pa ju traže svudgje i bez granica.

Zaključno je da sretna i zadovoljna djeca/osobe će manje vjerojatno tražiti pažnju na bilo kakvom izvoru, tako i društvenim mrežama, dok će oni nezadovoljni, biti skloniji tome.

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice