Zagrebački inkubator poduzetništva prvi put organizira Predinkubacijiski program namijenjen edukaciji budućih poduzetnika, odnosno pokretača startup projekata. Unutar 3 mjeseca programa polaznici će steći i osnovna znanja potrebna za daljnje usmjeravanje svoje poslovne ideje.

Predinkubacijski program razlikuje se od poznatog ZIP-ovog startup programa time što pruža priliku za razvoj poslovne ideje budućim poduzetnicima koji još nisu u fazi pred izlazak na tržište, već rade na usmjeravanju svoje poslovne ideje. Sredstva za program osigurao je Grad Zagreb s ciljem povećanja ponude i mogućnosti obrazovanja mladih za poduzetništvo.

Zahvaljujući mentorskoj mreži ZIP-a u koju je uključeno više od 40 mentora, pokretača naprednijih startupa i iskusnih poduzetnika, polaznicima tog programa bit će osigurano stručno usmjeravanje i praćenje poslovnih ideja.

Tijekom razdoblja od 3 mjeseca, od sredine kolovoza do studenog, polaznici će svaka 2 tjedna izvještavati o svom radu, uživo ili online, za što će dobivati redovite povratne informacije. Zajedno s mentorima i članovima ZIP-a, definirat će se ciljevi i zadaci poslovnog plana. Putem pitch feedback sessiona koji će se održavati jednom mjesečno, polaznici će također naučiti i kako svoju ideju prezentirati pred kupcima ili potencijalnim investitorima što je jedan od najvažnijih aspekata pokretanja vlastitog startupa.

Za 2 tima čija ideja bude najuspješnija, odnosno, pokaže najveći napredak, postoji mogućnost besplatnog ulaska u ZIP-ov program inkubacije u kojem će moći, ponovno uz mentora, nastaviti razvijati svoje ideje te uz mentoriranje pohađati i edukativne radionice koje će biti organizirane na tjednoj bazi.

Cilj programa jest kroz neprekidno praćenje i davanje povratnih informacija buduće poduzetnike usmjeriti ka postizanju što boljih rezultata, time ih ohrabriti na pokretanje vlastitog startupa te tako dodatno potaknuti razvoj poduzetničke klime u Gradu Zagrebu i Hrvatskoj.

Online prijave za program odvijat će se putem forme i trajat će do 23. srpnja 2017. godine, nakon čega slijedi selekcija timova koji ulaze u program predinkubacije.  Zainteresirani se mogu prijaviti pojedinačno s vlastitom idejom ili u timu koji želi zajednički raditi na svojoj ideji.

Podijeli:

 

Vezane objave