U sklopu projekta Master Class Zagrebačkog inkubatora poduzetništva u četvrtak 16. studenoga održano je predavanje na temu Od Finske do Marsa na kojem je glavni predavač bio Mario Aguilera.

Aguilera je održao je zanimljivo interaktivno predavanje gdje su se svi okupljeni morali međusobno predstaviti svoj posao unutar deset sekundi koliko je inače potrebno da bi se zainteresirao investitor. Aguilera, porijeklom iz Bolivije svoje je adolescentske godine proveo u bolivijskoj vojsci gdje je sudjelovao u dva rata, a svojim primjerom poslužio se kako bi pokazao da se bilo tko u bilo kojoj situaciji može usmjeriti u poduzetništvo, osobni razvoj i brigu o društvu.

Inspiracijski dio predavanja završio je naznakom da se ta poruka ne mora nužno odnositi samo na pojedince, već i na društvo u cjelini, gdje je predavač spomenuo da bi i Hrvatska kao zemlja koja je prošla dug tranzicijski proces trebala voditi tom idejom.

Aguilera je, vođen osobnim iskustvom, opisao procese razvoja poslovanja od ideje do realizacije, proces internacionalizacije i onaj koji se publici pokazao najinteresantnijim – proces investicije.

I u ovoj sezoni Master Classa partner je Hamag-Bicro (Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije), koja putem Europske poduzetničke mreže (EEN) financira dolazak predavača.

Podijeli: