Zenuity i Dell EMC objavili su strateško partnerstvo s ciljem stvaranja upravljanog high performance computing (računala visokih performanci HPC) okruženja uključujući upravljanje cloudom, infrastrukturo. Zenuity, tvrtka na čelu razvoja naprednih sustava za asistenciju u vožnji (ADAS) i tehnologija autonomne vožnje, kaže kako taj dogovor predstavlja značajan korak u njihovom ulaganju u konvergiranu infrastrukturu, za koju se očekuje da će doseći vrijednost od nekoliko stotina milijuna švedskih kruna tijekom sljedećih nekoliko godina.

Razvijanje sigurnog načina za korištenje ADAS i AD kompletnih sustavnih rješenja zahtijeva znatnu količinu podataka, koje Zenuity prikuplja i analizira iz automobila koji se testiraju u različitim uvjetima i na različitim područjima diljem svijeta. Iz tog razloga, tvrtka je tražila partnera koji bi osigurao okruženje računalstva visokih performansi za obradu podatkovnih opterećenja velikih razmjera, smanjenje vremena otklanjanja tehnoloških poteškoća i smanjenje vremena do izlaska na tržište.

Zenuity je odabrao Dell EMC kao strateškog partnera radi bogatog iskustva u kreiranju prilagodljivih HPC rješenja i iskustva u pomaganju istraživačima da iz neobrađenih podataka dođu do iskoristivih uvida i komparativnih prednosti. HPC rješenja Dell EMC-a izgrađena su kako bi udovoljila zahtjevima velikih kapaciteta podataka i performansi, spojila virtualizirane i nevirtualizirane aplikacije te pružila visoko učinkovitu infrastrukturu za pohranu.

“Brzo se približavamo terenskim testovima, ispitujući krajnje mogućnosti konvergirane infrastrukture. Brzina, sigurnost i inovativnost osiguravaju se kroz uspješne simulacije i izgradnju robusnosti koje testiramo velikim skupom podataka. Ovom suradnjom svim se ovim zahtjevima bavimo na vrlo temeljit način. S rastućim trendom samovozećih automobila, partnerstva poput ovih bit će ključna pri prenošenju rješenja iz testnog okruženja u život na cestama”, rekao je izvršni direktor tvrtke Zenuity Dennis Nobelius.

Podijeli: