Osam hrvatskih tvrtki predstavilo je svoje proizvode na međunarodnoj izložbi inovacija, novih tehnologija i dizajnerskih rješenja – IDT 2016., upravo održanoj u Hong Kongu, u Kini.

Hrvatski štand na izložbi inovacija u Hong Kongu
Hrvatski štand na izložbi inovacija u Hong Kongu

Na izložbenom prostoru Hrvatske gospodarske komore predstavile su se tvrtke Dok-ing, koji je predstavio svoju inovaciju – električno vozilo Tom-Tom; tvrtka iz zagrebačkog Tehnološkog parka, LiveGood (inovatorice Anite Bušić), predstavila je inovaciju „BodyRecog“; PRO-HEPRO predstavio je inovaciju „Helloquent WiFi“, a CITUS je predstavio inovaciju „C@N PersonRecog – Gender & Age Group Recognition Software“.

Osim tehnoloških inovacija, iz hrvatske su se još predstavile i tvrtke Dermoestetik sa svojom inovacijom Flash Vitamin Cream. Tvrtka Priroda liječi predstavila je inovaciju NiKEL PRIVE MB Complex, TOZ Penkala predstavila je inovaciju „Clay“; a tvrtka ADLEJA predstavila je inovaciju „Spirala za kobile.

Tvrtka Dermoestetik iz Umaga jedina je iz EU koja je osvojila prestižnu zlatnu medalju i posebnu nagradu International Invention Design Competition Hong Kong.

?
Tajana Kesić Šapić i Ivana Legović iz tvrtke Dermoestetik

U okviru sajma organizirana je i dvanaesta Inovacijska misija u sklopu koje su hrvatske tvrtke održale tridesetak B2B razgovora s potencijalnim poslovnim partnerima i distributerima iz Kine.

Hrvatski nastup na HKTDC:InnoDesignTech Expo organizirali su Hrvatska gospodarska komora, Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreba, uz potporu Grada Zagreba. InnoDesignTech Expo ove je godine okupio 450 izlagača iz 23 zemalja svijeta, u okviru kojeg su predstavljene brojne inovacije, nove tehnologije i dizajnerska rješenja u proizvodnji, trgovini i uslugama.

Podijeli: