Europska komisija nedavno je odobrila projekt YAKSHA, koji će ojačati suradnju između Europske unije (EU) i Udruženja jugoistočne Azije (ASEAN) te izgraditi partnerstva u domeni cyber sigurnosti razvijanjem rješenja prilagođena specifičnim korisnicima i nacionalnim potrebama, iskorištavajući EU know-how i stručnost.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Kroz projekt YAKSHA razvijati će se inovativne metode za otkrivanje, prikupljanje i analizu zlonamjernog softvera, kao i dizajnirati specijalizirani sustav koji će se koristiti za dugoročno pohranjivanje i analizu informacija te implementirati standardne formate i sučelja informacija kako bi se olakšala borba protiv zlonamjernih softvera.

YAKSHA će izgraditi ekosustav partnera oko svojih rješenja koja će pridonijeti jačanju vještina cyber sigurnosti u Europi i stvaranju novih stručnih institucija za cyber sigurnost u zemljama ASEAN-a. Pristup velikom ASEAN tržištu pozitivno će utjecati na konkurentnost europske sigurnosne industrije. Rješenje softverskih rješenja YAKSHA provest će se u pilot projektima u EU i ASEAN-u, u početku u Vijetnamu i Grčkoj, a nakon toga i u drugim zemljama.

Za projekt u razdoblju od siječnja 2018. do lipnja 2020. godine je predviđen proračun od 2,5 milijuna eura.

Projekt će koordinirati Sociedade Portuguesa de Inovação iz Portugala uz suradnju sedam europskih partnera: University of Piraeus Research Center (Grčka), Studio Alessandro Guarino (Italija), Inno TSD (Francuska), Motivian EOOD (Bugarska), Hellenic Telecommunications Organization S.A. – OTE AE (Grčka), Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy (Finska), Atos Spain s.a. (Španjolska) i pet partnera iz jugoistočne Azije: Vien Khoa Hoc Cong Nghe VINASA (Vijetnam), Cybersecurity Malaysia (Malezija), National Science & Technology Development Agency (Tajland), ASEAN Chief Information Officer Association (Tajland), i Cong Ty Tnhh Digital Identity (Vijetnam),

Podijeli:

 

 

Vezane objave