Xerox i Electronics For Imaging (EFI) najavili su svoje strateško partnerstvo, kojim žele na tržište uvesti novu generaciju digitalnog korisničkog internetskog sučelja (engl. digital front end, DFE) za digitalnu produkciju društva Xerox. Sporazum obuhvaća prodaju Xeroxovog poslužitelja za pisače FreeFlow Print Server (FFPS) EFI-ju. Sukladno dogovoru, EFI će nastaviti s proizvodnjom i pružanjem podrške za FFPS kako trenutačni klijenti ne bi imali poteškoća u smislu prodaje ili usluge.

„Klijenti će dobiti snažno i učinkovitije rješenje boljih performansi i kvalitete, pomoću kojega će ispuniti najstrože produkcijske zahtjeve”, rekao je Andrew Copley, predsjednik segmenta za grafička komunikacijska rješenja društva Xerox. „EFI je lider u ovoj industriji i dokazano je uspješan u smislu performansi, jednostavnosti uporabe i integracije u industrijska rješenja za radni tijek.”

Stručnost Xeroxa i jedinstvena funkcionalnost FFPS bit će integrirani s EFI-jevim proizvodom Fiery. Klijenti će moći koristiti EFI-jeve prodajne i tehničke resurse, koji će surađivati s prodajnim predstavnicima Xeroxa kako bi ponudili rješenje najbolje u klasi.

„Ovaj sljedeći korak u našem strateškom savezu pružit će klijentima DFE s najboljim performansama i mogućnostima za upravljanje digitalizacijom i korištenjem boje”, rekao je Guy Gecht, direktor EFI-ja. „Integracija EFI-ja u DFE, softver za radni tijek i proizvodi sustava za upravljanje informacijama imaju najveću razinu automatizacije i produktivnosti, što je ključno kako bi poduzeća koja se bave ispisom mogla u potpunosti iskoristiti mogućnosti koje pruža digitalni ispis.”

Xerox i EFI stvorili su dugotrajno partnerstvo. Xerox je nedavno surađivao s EFI-jem na razvoju novog poslužitelja za pisače pod nazivom Xerox IJ Print Server powered by Fiery, namijenjenog Xerox Trivor 2400 Inkjet Press. U sklopu DFE-a obrađuju se različiti tokovi podataka, omogućujući pritom integraciju, sveobuhvatno upravljanje bojom i savršenu integraciju u radne tijekove klijenata.

Nova generacija DFE-a stvorena u sklopu ovog partnerstva bit će integrirana u novim EFI-jevim rješenjima za produktivnost, vodećim rješenjima na tržištu, koji obuhvaćaju sustave upravljanja informacijama, kao što su PACE, PrintSmith Vision, Monarch i Radius ERP. Osim toga, DFE će biti integriran s radnim tijekovima Xerox FreeFlow Core i XMPie, kao i vodećim rješenjima trećih strana, kao što su Agfa Apogee, Heidelberg Prinect i Kodak Prinergy. Fiery DFE, jedini JDF s certifikatom DFE, također će ponuditi moderni API kako bi klijenti mogli jednostavno razviti integraciju u bilo koju prilagođenu aplikaciju.

Dogovor se odnosi samo na FFPS i ne utječe na radne tijekove društva Xerox koji nose trgovački naziv FreeFlow (FreeFlow Core, FreeFlow VI Suite, FreeFlow Makeready i FreeFlow Digital Publisher). Rješenja za radni tijek ostat će neovisni ključni segmenti za strategije klijenata društva Xerox u pogledu radnog tijeka.

„EFI-jevo preuzimanje korisno je za obje strane. EFI će steći važno intelektualno vlasništvo, kao i fleksibilnost potrebnu kako bi ga integrirao u proizvode Fiery”, rekao je Jim Hamilton, direktor grupacije InfoTrends, divizije Keypoint Intelligence. „Za Xerox to predstavlja prijenos razvoja i podrške za FFPS na priznatog tržišnog lidera. Time je ojačana već snažna veza i otvorene su mogućnosti za buduće proizvode.”

Uvjeti transakcije nisu otkriveni.

Podijeli:

 

Vezane objave