Gabor Szabo, Microsoftov konzultant za digitalizaciju

Microsoft WinDays18 započela je u utorak 24. travnja na porečkom otoku Sv. Nikola. Tijekom četiri dana trajanja, konferencija će okupiti više od 180 domaćih i inozemnih predavača i više od 2.000 sudionika iz različitih industrija, koji će pratiti poslovne i tehnološke sadržaje. U prvom planu ovogodišnje konferencije je digitalna transformacija, a značajno mjesto imat će i sigurnost informacijskih sustava, rješenja otvorenog koda te integrirani i inteligentni poslovni sustavi.

Poslovna konferencija WinDays Business18 započela je predavanjima koja se paralelno održavaju na pet smjerova konferencije koji će se baviti sa šest ključnih industrija: financijskim institucijama, proizvodnjom, maloprodajom, javnim sektorom i obrazovanjem te zdravstvom.

Na Hospital Daysima izmjenjivala su se predavanja o tehnološkim trendovima u zdravstvu i iskustvima stručnjaka iz IN2 i Microsofta.

Keynote predavanje koje je obilježilo financijski smjer održao je Alex Mitro, Microsoftov konzultant za digitalizaciju s međunarodnim iskustvom u digitalizaciji banaka i telekoma. U predavanju o tehnologiji kao pokretaču brzih promjena u društvu i poslovanju, pojasnio je utjecaj modernih tehnologija kao što su umjetna inteligencija i strojno učenje na financijske institucije i naveo primjere kako one mogu unaprijediti način na koji komuniciraju s klijentima, osposobljavaju zaposlenike, optimiziraju operacije i transformiraju proizvode.

Na smjeru maloprodaje govorilo se i o personalizaciji u maloprodaji, rješenjima za upravljanje iskustvima kupaca, gejmifikaciji i drugim aktualnim temama.

Smjer proizvodnje započeo je predavanjem Microsoftovog konzultanta za digitalizaciju Gabora Szabe o digitalnim trendovima na tržištu, a zajedno s Dubravkom Bundalom iz Microsofta održao je i dva predavanja o poslovnim scenarijima uključivanja korisnika, osposobljavanja zaposlenika i transformiranja proizvoda.

Podijeli: