Europska komisija pokreće natječaj za WiFi4EU platformu za jedinstvenu autentifikaciju. S ovom novom uslugom, cilj je da WiFi4EU mreže dodaju mogućnost sigurne mreže i omogućit će korisnicima da budu lako prepoznatljivi i autentificirani u drugim mrežama. S tom novom uslugom, cilj je da WiFi4EU mreže dodaju mogućnost sigurne mreže i omogućit će korisnicima da budu lako prepoznatljivi i autentificirani u drugim mrežama. Datum zatvaranja poziva je 22.8.2014. U 16.00 sati. Poziv na natječaj je prilika i za domaće IT tvrtke.

Inicijativa WiFi4EU ima za cilj pružiti brzi pristup internetu širom Europske unije putem besplatnih Wi-Fi pristupnih točaka kojima građani mogu pristupiti u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, zgrade javne uprave, knjižnice i zdravstveni centri. Dva prva poziva na podnošenje prijedloga za WiFi4EU (studeni 2018. i travanj 2019.) obuhvaćali su 6.200 vaučera od po 15.000 eura za ukupno 93 milijuna eura. Vaučeri financiraju općine za postavljanje Wi-Fi žarišnih točaka u tim središtima javnog života, koristeći usluge Wi-Fi tvrtki za instalaciju.

Europska komisija se zalaže za potporu WiFi4EU općinama kako bi građanima i drugim krajnjim korisnicima Wi-Fi pristupnih točaka ponudila sigurnije Wi-Fi mreže.

Stoga Europska komisija pokreće natječaj za jedinstvenu platformu za autentifikaciju.

Podijeli:

 

Vezane objave