Wi-Fi HaLow je razvijen za povezivanje velikog broja IoT proizvoda kao što su pametni zvučnici, pametni klima uređaji i drugi industrijski pametni uređaji u rasponu od 1 km od pristupne točke. Tehnologija je dobila certifikat od globalne organizacije koja certificira tvrtke usmjerene na Wi-Fi Wi-Fi Alliancea.

Wi-Fi HaLow radi s postojećim Wi-Fi protokolima i može se povezati s postojećim pametnim uređajima. Za tu novu tehnologiju se kaže da značajno poboljšava trenutnu Wi-Fi postavku jer ne zahtijeva novu infrastrukturu.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Usto, Wi-Fi HaLow troši manje energije od postojećih Wi-Fi mreža. Što se tiče propusnosti, Wi-Fi HaLow je razvijen za rad u spektru ispod 1 GHz za razliku od standardnih Wi-Fi veza od 2,4 GHz do 5 GHz koje koristimo.

Niska frekvencija Wi-Fi HaLow-a omogućuje veću valnu duljinu, što mu omogućuje prijenos podataka na veće udaljenosti. Pri tome se smanjuje brzina prijenosa podataka, te je prikladan za IoT povezivost koja zahtijeva manje podataka za rad.

Unatoč sporijem prinosu podataka od klasičnog Wi-Fi-ja Wi-Fi HaLow se može koristiti za različite aplikacije, kao što je povezivanje pametnih uređaja u kućama i industrijama. Može koristiti za povezivanje i kontrolu proizvoda u pametnim gradovima, poput prometne signalizacije, nadzora prometa i drugih, te za povezivanje senzora na velikim poljoprivrednim površinama.

Podijeli:

 

 

Vezane objave