U srijedu 17.3.2021. godine održati će se webinar Global AI Ethics, prvi u nizu u organizaciji francuskog Instituta Sapiens i CroAI udruge te tvrtke FutureHR.

Cilj je otvoriti temu dominacije zapadnjačkih kodeksa etike u projektima stvaranja umjetne inteligencije (artificial intelligence AI). Na panel diskusiji će se govoriti o potrebi stvaranju globalnog etičkog kodeksa, važnosti različitih pristupa i multikulturalnosti pri stvaranju etičkih standarda. Teme webinara su i koje su posljedice jednostranog pristupa u etičkim pitanjima, i tko bi se sve trebao uključiti i na koji način, u projekte vezane uz umjetnu inteligenciju.

Održati će predavanja pod nazivom – Kulturalne razlike u etičkim procjenama umjetne inteligencije, Zašto kineski robot ne bi trebao biti isti kao europski?, i Etička pitanja vezana uz AI u cyber sigurnosti – bliskoistična perspektiva. I na kraju predviđena je panel diskusija svih predavača na temu univerzalnog etičkog koda.

Predavanja će održati stručnjaci svjetskog ugleda s dugogodišnjim iskustvom u tome području: Prvi predavač bit će direktor Instituta Sapiens – Observatory on Ethics and Artificial Intelligence iz Francuske Emmanuel Goffi koji će govoriti o temi kako etika AI-a zauzima velik dio rasprave oko nove tehnologije.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Iza njega govoriti će predsjednica OdiseIA – Social and Ethical impact of Artificial Intelligence Observatory iz Španjolske Idoia Salazar. Ona smatra da je krajnje vrijeme za međunarodnu zajednicu da uspostavi etičke principe umjetne inteligencije. Smatra kako je kod njihovog definiranja nužno uzeti u obzir sve kulturne / zemljopisne / vremenske aspekte, kao i njihovu preciznu identifikaciju, kako bi se postigao etički razvoj i implementacija algoritama umjetne inteligencije.

Zadnje predavanje će održati predsjednik Artificial Intelligence Society Bahrain at Artificial Intelligence Society iz Bahreina i Jassim Haji. Tema predavanja su napredne taktike koje omogućuju hakerima da zaobiđu sigurnost kako bi zaobišli zaštitu lica i filtere za neželjenu poštu, promoviraju lažne glasovne naredbe i zaobilaze mehanizme za otkrivanje anomalija. Inteligentna cyber sigurnost ne treba slijediti posebna pravila, smatra Haji dodajući kako umjesto toga, treba promatrati uzorke i učiti te da se AI može izravno integrirati u alate za svakodnevnu zaštitu i zamijeniti tradicionalne alate i centre za nadzor cyber sigurnosti.

Besplatne pristupnice za webinar svi članovi CroAI udruge mogu pronaći na https://www.entrio.si/en/event/global-ai-ethics-webinar–8859

Podijeli:

 

 

Vezane objave