S više od 2.000 posjetitelja iz više od 40 zemalja na WeAreDevelopers AI Congressu, Beč se pozicionirao kao europsko središte za razvoj softvera umjetne inteligencije (AI).

WeAreDevelopers od svog prvog eventa prije pet godina rastu kao ludi, ove godine njihov glavni event – WeAreDevelopers World Congress u Beču, posjetilo je osam tisuća gostiju, što je usporedivo s nekada najvećim IT konferencijama u Europi i na svijetu, poput legendarnog, no sada gotovo zaboravljenog, Microsoftova TechEda.

WeAreDevelopers World Congress 2019 održat će se prvi put izvan Austrije, u Berlinu. Osim toga, glavnog i najvećeg eventa, WeAreDevelopers održavaju i nekoliko (uvjetno rečeno) manjih događanja, ciljanih na neke aktualne segmente, poput AI-ja, IOT-a, blockchaina. Iako su prema svim mjerilima i dalje dosta veliki eventi, u usporedbi s World Congressom ipak su nekoliko puta manji, no dubina pokrivanja problema osjetno je veća.
AI Congress jedan je od takvih ciljano dubokih evenata, i možemo reći da je većina predavanja bila iznimno visoke razine stručnosti, dubine i specijalizacije obrade teme.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Stručnjaci iz područja umjetne inteligencije (AI) složili su se: AI je ogranak informacijskih tehnologija s najvišim potencijalom, a etika bi trebala biti u središtu razvoja.

WeAreDevelopers AI Congress Vienna 2018 održao se u Hofburg palači u središtu Beča

“Umjetna inteligencija (AI) već je danas dio našeg svakodnevnog života, i postat će još vidljivija u bliskoj budućnosti. Već su mnoge svakodnevne aplikacije, kao što su prepoznavanje slike i sustavi za preporuke, kreirane uz pomoć te tehnologije”, rekao je Sead Ahmetović, suosnivač i direktor kompanije WeAreDevelopers, koja ima adrese u Sarajevu, Beču i Berlinu.

Kao osnovna nit, etika i povjerenje postaju dio programiranja uz AI. Dva govornika s ovog događaja, Tim O’Brien, generalni direktor AI programa u Microsoftu, i Moshe Vardi, profesor računalne znanosti na Sveučilištu Rice, naglasili su da je sada vrijeme za izgradnju povjerenja u aplikacije zasnovanim na AI-u. “Na programerima i kompanijama je da uključe povjerenje u etičke principe korištenja umjetne inteligencije, i stave naglasak na njihovu važnost. Kompanije poput Microsofta prepoznale su taj problem i vrlo su aktivne na području odgovornog korištenja AI tehnologije”, dodao je Thomas Pamminger, suosnivač i CPO u kompaniji WeAreDevelopers.

Umjetna inteligencija kao industrija već uveliko teži prema progresivnom razvoju zrelosti. “AI će u narednim mjesecima i godinama biti grana tehnologije s troznamenkastim rastom, a kompanija Microsoft, naš partner i svjetski lider u tehnologiji, sudionicima našeg kongresa predstavila je najnovije tehnologije i aplikacije iz AI sfere tijekom protekla dva dana”, rekao je Benjamin Ruschin, suosnivač i direktor u kompaniji WeAreDevelopers.

WeAreDevelopers AI Congress Vienna 2018 održao se u Hofburg palači u središtu Beča, i okupio više od 2000 programera i lidera u IT sektoru. Poseban je naglasak stavljen na teme strojnog učenja (Machine Learning), dubokog učenja (Deep Learning), znanosti o podacima (Data Science), robotike, procesuiranja prirodnog jezika (NLP) i ljudske interakcije.

Na kongresu su prezentacije održali osnivač glasovne asistentice “Siri” Adam Cheyer (Viv Labs), Christian Heilmann (Microsoft), Pavithra Vijay (Google, Keras), Eyal Felstaine (Amdocs), prof. Moshe Vardi (Univerzitet Rice), Ching-Kako Chen (Spotify), Ramshanker Krishnan (Microsoft), Dorothee Ritz (Microsoft GM), dr. Johanna Ullrich (SBA Research) i drugi.

Sead Ahmetović, suosnivač i direktor kompanije WeAreDevelopers
Trojica osnivača WeAreDevelopersa: Thomas Pamminger, Sead Ahmetović i Benjamin Ruschin
Adnan Pavlović, Global Partnerships Manager u WeAreDevelopers

WeAreDevelopers World Congress

Od 6. do 7. lipnja 2019. godine, održat će se najveći svjetski kongres za developere, WeAreDevelopers World Congress, na novoj lokaciji, u CityCube centru u Berlinu. Među potvrđenim govornicima našli su se velikani poput kreatora PHP-a – Rasmus Lerdorf, Håkon Wium – izumitelj CSS-a, John i Brenda Romero – pioniri u razvoju i kreiranju videoigara, i druga imena koja će se u narednom razdoblju objaviti uz ostale informacije koje možete pronaći na službenoj stranici: https://www.wearedevelopers.com/.

Podijeli:

 

 

Vezane objave