Nakon što se Velika Britanija pridružila zemljama koje zabranjuju i postupno izbacuje Huaweijevu 5G opremu iz svoje telekomunikacijske infrastrukture očekivalo se kako će poslove u izgradnji telekomunikacijskim mreža nove generacije dobiti Ericsson i Nokia. Uklanjanje Huaweia značilo je i povećanje cijene kako za novu 5G infrastrukturu tako i za zamjenu postojeće opreme iz Kine.

Samsung dugo nije bio na tržištu u Europi sa svojom telekomunikacijskom opremom. Prema prvom dijelu ugovora Vadafonea i južnokorejske tvrtke Samsung će instalirati svoju opremu na 2500 mjesta u ruralnom području na jugozapadu Engleske i većeg dijela Walesa.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Usto, Samsung je prva u nizu tvrtki s kojima je Vodafone ugovorio gradnju prvog komercijalnog uvođenja mreže otvorenog pristupa mreži (Open RAN) u Europi.

S Open RAN-om dijelovi mreže različitih dobavljača osmišljeni su za rad na isti način, udovoljavajući zajedničkom skupu standarda.

Budući da je oprema različitih dobavljača interoperabilna, mreža se može sastaviti koristeći komponente niza tvrtki, za razliku od toga da je gradi jedan dobavljač.

Podijeli:

 

 

Vezane objave