U organizaciji Poslovne inteligencije d.o.o. i Informatica Corporation održana je Informatica beyond analytics konferencija, na kojoj su predstavljena vodeća Informatica rješenja te prikazana praktična iskustva u analizi velikih količina podataka.

Na konferenciji se okupilo više od 100 sudionika i stručnjaka iz području upravljanja velikim podacima iz vodećih tvrtki iz Hrvatske i regije, od kojih su brojni korisnici Informatica rješenja.

Na samom početku konferencije sudionike su pozdravili Dražen Oreščanin, predsjednik Uprave Poslovne inteligencije i  Massimo Miazzetto, regionalni Direktor Informatice za područje istočne Europe.

Konferenciju je uvodnim predavanjem otvorio motivacijski govornik Toni Milun, koji je skrenuo pozornost na važnost motiviranja mlađih generacija, današnjih učenika i studenata i njihovo upoznavanje sa STEM područjem, od čega bi dugoročni benefit imali i mladi i tvrtke.

Andrew Joss, Head of Industry Consulting iz Informatice

Andrew Joss, Head of Industry Consulting iz Informatice održao je predavanje o digitalnoj transformaciji i ulozi podataka u 2017. Drugi keynote speaker Jozef Gemela, Associate Vice President iz IDC-a održao je predavanje o prepoznavanju punog potencijala podataka u doba digitalne transformacije.

Nakon keynote govornika, Aleksandar Janković, Direktor sektora za poslovnu arhitekturu i projektni management iz tvrtke Serbia BroadBand, prikazao je kako je napravljena kompleksna migracija podataka iz nekoliko različitih CRM i Billing sustava na SAP, pomoću Informatica alata te kako je u procesu migracije popravljena kvaliteta podataka.

Mathieu Lagrange, Big Data product specialist iz Informatice održao je tehničku prezentaciju pod nazivom „Informatica Big Data portfolio“, u kojoj je prikazao kako Informatica pomaže kompanijama da iskoriste puni potencijal Big Data platformi za obradu podataka na maksimalno jednostavan način te kako monetizirati velike podatke.

Real time demo na primjeru Facebooka prikazao je Marijan Bračić, Direktor konzaltinga iz Poslovne inteligencije, a sudionicima je objasnio kako prikupiti i vizualizirati podatke sa socijalnih mreža te prikazao use case-ove iz prakse u regiji.

Marijan Bračić, Direktor konzaltinga iz Poslovne inteligencije

Na panelu pod nazivom „Using Data to power Business Transformation“ sudionici su mogli saznati koja je uloga podataka u digitalnoj transformaciji poslovanja, a sve to prenjeli su im gosti panela, predsjednik Uprave Poslovne inteligencije, Dražen Oreščanin,  Andrew Joss, Ivan Češković Glavni arhitekt podataka u Zagrebačkoj banci, Jozef Gemela, etablirani stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u digitalnoj transformaciji.

Alistair Seaton iz Informatica-e uveo nas je u svijet Informatica rješenja u području sigurnosti podataka, s osobitim naglaskom na to kako ista rješavaju GDPR regulativu, dok su Marijan Bračić i Biljana Cerin iz Ostendo Consulting Group prezentacijom pod nazivom PI Solution for GDPRpredstavili rješenje za General Data Protection Regulation, EU regulativu za zaštitu osobnih podataka.

Poslovna inteligencija je vodeća tvrtka za implementaciju analitičkih sustava i strateški ICT konzalting u jugoistočnoj Europi, koja pruža usluge implementacije skladišta podataka, analitike velikih podataka, integracije podataka, poslovne inteligencije, rudarenja podataka, planiranja i budžetiranja, financijske konsolidacije, upravljanja rezultatima poslovanja, upravljanja rizikom i upravljanja matičnim podacima. 15  godina iskustva u poslovnim procesima odnosi se na srednje i velike tvrtke unutar različitih grana poslovanja kao što su telekomunikacije, proizvodnja, bankarstvo, osiguranje, distribucija, maloprodaja i vladine institucije, a partnerski odnos i iskustvo u implementaciji vodećih tehnologija potvrđuju brojni certifikati a uključuje Informatica Corporation, IBM, Tableau i Microsoft. Sjedište Poslovne inteligencije je u Zagrebu, a posluje i iz ureda u Londonu, Ljubljani, Beogradu, Podgorici i Sarajevu, s više od 100 iskusnih konzultanata. Njihovi klijenti su neke od najvećih tvrtki u jugoistočnoj Europi, na području Europske unije, Švicarske i Afrike.

Podijeli:

 

Vezane objave