Visa je najavila širenje programa inovacija Everywhere Initiative u Europu. Cilj inicijative je potaknuti razvoj “sljedeće velike stvari” koja će promijeniti sustav plaćanja, s obzirom na preusmjeravanje industrije plaćanja s plastike na digitalno.

Program je započeo u SAD-u 2015. godine i do sada je u njemu sudjelovalo više od 1000 start up kompanija koje su zajedno prikupile 1,7 milijardi američkih dolara preko donacija.

Sudionici u prvom Visinom programu Everywhere Initiative u Europi natjecat će se za nagradu u iznosu do 50.000 eura, pri čemu će potporu za razvoj ideje dobiti ili od Vise, ili kroz poslovno partnerstvo jednog od Visinih partnera. Program omogućuje i pristup Visinim API sustavima, mentorima i tehnolozima.

Uz europski program, Visa će tijekom 2017. godine i dalje poticati inovacije u sklopu programa Everywhere Initiatives u Sjevernoj i Južnoj Americi te u Aziji.

“U izrazito dinamičnoj industriji, Visin program inovacija Everywhere Initiative osmišljen je kao platforma koja omogućava razvoj i testiranje ideja koje će riješiti poslovne izazove, nadahnuti razvoj novih proizvoda, podržati naše korisnike i oblikovati našu kulturu inovacija”, izjavio je Shiv Singh, viši potpredsjednik za inovacije i strateška partnerstva u Visi Inc dodavši kako je širenje programa u novu regiju želja industriju plaćanja približiti talentiranim poduzetnicima i njihovim idejama.

Početkom ožujka poziv na sudjelovanje u natječaju Visa će uputiti poželjnim partnerima, a zadatak će biti predstaviti svoje poslovno rješenje nastalo na temelju jednog od tri briefa:

– Izazov lokalne zajednice: Kako tehnologija digitalnih plaćanja može stvoriti proizvode koji povezuju ljude i obogaćuju lokalnu zajednicu?

– Regionalni međugradski izazov: Kako mobilne tehnologije i uređaji spojeni na internet transformiraju iskustvo međugradskog putovanja?

– Izazov međunarodnog putovanja:  Kako novi proizvodi i usluge, temeljene na Visa API sustavu mogu pružiti iskustvo međunarodnog putovanja koje prolazi glatko i bez problema.

Podijeli:

 

Vezane objave