Microsoft je predstavio virtual datacenter experience, odnosno digitalno razgledavanje njegovog tipičnog podatkovnog centra s novim i pripremanim inovacijama. Podatkovni centri su, inače, sigurnosno posebno zaštićeni objekti, čak se taje i njihove točne lokacije.

Sada se tipični podatkovni centara Microsofta može virtualno obići te se može upoznati s najnovijim naprednim tehnologijama. Centar se virtualno može razgledati iznutra i izvana, uz sve tehnička rješenja virtualnom posjetitelju dostupni su na uvid i Microsoftov globalni ugljični otisak podatkovnih centara, razgledavanje obnovljivih izvora energije za napajanje, raznim aktualnim inovacijama i inovacijama u pripremi kao što su sustavi tekućeg hlađenje, sustavi vodikovih gorivih ćelija za pomoćna napajanja, projekt podatkovnog centra u podmorju Natick …

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Microsoft Cloud je globalno međusobno povezana mreža milijuna računala u podatkovnim centrima širom svijeta koja zajedno rade na pohrani i upravljanju podacima, pokretanju aplikacija i isporuci sadržaja i usluga. Microsoft upravlja s više od 200 podatkovnih centara u 34 zemlje svijeta, a njihov se broj i dalje povećava. Svi ti centri umreženi su s 165.000 milja podmorskih, zemaljskih i zračnih optičkih vlakana.

Microsoft bi do kraja ove godine trebao dodati podatkovne centre u još najmanje 10 zemalja. Inače se u sustav svake godine dodaje između 50 i 100 novih podatkovnih centara.

Microsoft se, inače, obvezao da će sve svoje centre podataka i operacije napajati potpuno iz obnovljivih izvora energije do 2025. godine.

Microsoftov projekt Natick istraživanje je mogućnosti postavljanja podatkovnih centara na morsko dno

Podijeli:

 

 

Vezane objave