Zahvaljujući kontinuiranim investicijama u inovacijama i infrastrukturu, Vipnet je iz pozicije prvog privatnog mobilnog operatora izrastao u konvergentnog operatora koji je fiksnu optičku infrastrukturu doveo do više od 440 tisuća kućanstava, a koji pritom nudi i najveće brzine na 4G+/LTE mreži i koji na svim lokacijama koristi LTE na frekvenciji 800MHz osiguravajući najkvalitetniju pokrivenost, objavljeno je povodom 18-te godišnjice te kompanije.

Vipnet je unatrag 18 godina pa sve do sada najveća greenfield investicija u Hrvatskoj u koju je uloženo više od 2 milijarde eura. Izgradnjom 10.000 kilometara vlastite optičke infrastrukture Vipnet se ove godine s infrastrukturom proširio na još 13 gradova među kojima su Krapina, Labin, Makarska, Metković, Pazin, Ploče, Poreč, Rovinj, Umag, Vinkovci, Virovitica, Vukovar i Zagreb, čime je FTTH mrežu doveo do daljnjih 21.000 kućanstava te je sada s vlastitom optičkom infrastrukturom prisutan u 43 grada.

„Vipnet pozdravlja priliku da doprinese izgradnji troškovno i energetski učinkovite suvremene optičke infrastrukture koja podržava brzinu od 100Mbit/s, a koja bi trebala zamijeniti bakrenu mrežu koja zbog svojih neadekvatnih performansi bez skupih i značajnih infrastrukturnih radova ne može omogućiti brzinu od 100Mbit/s, a samim time ne može omogućiti uključenje Hrvatske u Gigabitno društvo do 2025. godine“, rekao je predsjednik Uprave Vipneta Jiří Dvorjančanský.

Kako bi osigurao pristup super-brzom internetu i prigradskim i ruralnim područjima gdje nema optičke infrastrukture, Vipnet kombinira fiksnu i mobilnu infrastrukturu. Kućanstvima u ruralnim područjima i na otocima Vipnet osigurava pristup internetu brzine do 112 Mbit/s kroz Homebox turbo tarifu.

Podijeli: