Nadzorni odbor kompanije Asseco SEE Hrvatska, vodećeg proizvođača mobilnih, sigurnosnih i komunikacijskih softverskih rješenja za financijske digitalne usluge u Hrvatskoj i regiji, imenovao je Viktora Olujića novim članom Uprave Asseco SEE Hrvatska.

Viktor Olujić je u 20 godina karijere radio na brojnim pozicijama unutar tvrtke. Posljednjih je 7 godina upravljao Odjelom za razvoj proizvoda i rješenja iz područja kartičnog poslovanja i sigurnosti plaćanja koje koristi većina banaka u Hrvatskoj i regiji. Zaslužan je za razvoj dijela najuspješnijih internacionalnih proizvoda unutar Asseco SEE Grupe. U suradnji s kompanijom MasterCard radio je na specifikaciji CAP (Chip Authentication Product) i vodio tim koji je među prva 4 u svijetu implementirao to najnaprednije rješenje sigurnosne autentikacije u vlastiti proizvod.

Vodio je razvoj sigurnosnog rješenja SxS, koje je najprodavaniji internacionalni produkt unutar Asseco SEE Grupe i koji koristi više od 100 banaka i bankarskih grupacija diljem svijeta za zaštitu sigurnosti svojih korisnika prilikom online plaćanja. Upravljao je dizajnom PKI rješenja VASuite te vodio razvojni tim koji je to rješenje integrirao u gotovo sve banke u Hrvatskoj. Sa svojim timom prošle je godine razvio inovativno HCE rješenje za beskontaktno plaćanje putem mobilnog uređaja čija je implementacija u tijeku u više banaka u regiji.

Podijeli: