Glavne razvojne sile koje pokreću budućnost industrije data centara su konkretnija segmentacija u tipiziranju data centara i rast edge computinga, obrade podataka na „rubovima“ mreže. Potražnja za sistemima za hlađenje i napajanje nikad nije bila veća. Obišli smo Vertivove centre koji se bave ovom problematikom…

Nakon što su se odvojili od Emerson Electric prije tri godine, Vertiv se preoblikovao i tvrdi kako sve više udjela preuzimaju u izazovnom ali rastućem tržištu data centara. Vertiv se pozicionira kao jedan od uspješnijih konsolidatora ukoliko uspiju održati svoj portfolio proizvoda u koraku sa promjenjivim tehnologijama današnjice. Godišnji prihod Vertiva je 4,3 milijarde dolara, a tvrtka ima 19.700 zaposlenih, te 19 proizvodnih lokacija i 17 labova diljem svijeta. Prisutni su u 51 zemlji.

U trećoj godini kao samostalna tvrtka, globalni proizvođač opreme za data centre Vertiv (prijašnji Emerson Network Power) se preoblikovao za tržište data centara koje zahtjeva ograničeniju strukturu troškova i veće brzine reakcije. Tvrtka se sprema iskoristiti šarolikost svoga portfolija i globalnog utiska kako bi preuzeli sve veći udio u izazovnome ali rastućem tržištu data centara.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Vertivov Customer Experience Centar koji se nalazi u Tognani (Padova – Italija) je specifično dizajniran za interakciju kupaca sa termički upravljanim tehnologijama data centara

Ova globalna tvrtka u Hrvatskoj je pod imenom Vertiv Croatia prisutna od 2017. godine, a danas zapošljava više od 200 stručnjaka. Vertiv Croatia je ujedno i prodajno servisni centar za 20 zemalja, proizvodni centar za EMEA regiju te Vertiv svjetski centar na polju dizajniranja podatkovnih centara.

Hlađenje

Vertivov Customer Experience Centar koji se nalazi u Tognani (Padova – Italija) je specifično dizajniran za interakciju kupaca sa termički upravljanim tehnologijama data centara.

Dio sustava za ispitivanje hlađenja u centru u Tognani – specifično za provjeru raznih tipova strujanja zraka

Tognanski Customer Experience Centar je jedan od najvećih u industriji kao i jedan od najopremljenijih testnih postrojenja termički upravljanim tehnologijama u svijetu, dizajniran za razvoj najnovijih termički upravljanim tehnologijama i testiranju performansi u stvarnim terenskim uvjetima.

Centar pruža potencijalnim korisnicima i ostalim gosima mogućnost svjedočenja pred-instalacijskim demonstracijama, koje pokrivaju tehničke performanse, unutrašnju usklađenost i efikasnost Vertivovog rješenja za termičko upravljanje pod širokim spektrom stvarnih terenskih uvjeta.

Kupci koji posjete centar imaju mogućnost koristiti i opsežnu konzultaciju od strane R&D, inženjera i aplikacijskih specijalista. Svi mjerni instrumenti su periodički testirani kako bi bili usklađeni sa današnjim internacionalnim standardima i procedurama kvalitete. Svaki posjet potencijalnog korisnika je popraćen potpunim završnim izvješćem koje uključuje svaki testirani parametar kao i relevantne završne rezultate za određene jedinice termičkog upravljanja.

Floor-Mount Validation Area ispunjava zahtjeve za testovima kojima kupci svjedoče i specifičnim odobrenjima baziranim na proizvodima. Floor-Mount Validation Area može balansirati toplinsko opterećenje do 200 kW te može simulirati testne okoline temperaturnih dometa od 0°C do 60°C.

Izložbena prostorija Customer Experience Centra je specifično dizajnirana kako bi imali interakciju sa AC jedinicima uključujući Liebert Trinergy Cube (200-1600 kW), Liebert APM (30-300 kW), Liebert GXT3 (700-10 000 VA) i Liebert PSI (750-3000 VA) zajedno sa ostalim proizvodima Vertiv ponude (Liebert PCW, Liebert CRV, Vertiv SmartAisle, Trellis).

Napajanje

Drugi Vertivov Customer Experience Centar koji smo obišli bavi se napajanjem i nalazi se u Castel Guelfo (Bologna), otprilike sat vremena vožnje od cenra u Tognani. Omogućava kupcima iz prve ruke iskusiti širok spektar tehnologija data centara koje su podržane konstantnim konzultacijama sa R&D i inžinjerskim specijalistima. Potencijalni korisnici mogu svjedočiti pred-instalacijskim demonstracijama koje pokrivaju tehnička svojstva, usklađenost i efikasnost Vertivog UPS sustava u stvarnim terenskim uvjetima.

U sklopu centara djeluje i „Akademija“ zapravo školica specifičnih znanja za upravljanje i rad s Vertiv sustavima

Ovi procesi se mogu iskusiti u kontrolnoj sobi postrojenja, gdje su mjerenja performansa u stvarnome vremenu i prikupljanje informacija dostupni dok je ujedno moguća i potpuna vidljivost demonstracijskog područja. Centar može istovremeno održati pune testove do 4000 A.

Testna postrojenja koja su specifično dizajnirana za UPS sastoje se od četiri stanice za ispitivanje, od koji svaka ima mogućnost kapaciteta od 1.2 MVA. Testiranje uključuje individualne module, kao i cjelovite energetske sustave, sa dodanom mogućnošću spajanja kupčeva sustava za podršku postrojenja te na taj način garantiramo glatku i brzu instalaciju kao i puštanje u rad većih energetskih sustava. Testiranje se također prilagođava na temelju kompleksnosti, veličine i broja UPS komponenti u konfiguraciji.

Validation Lab postrojenja kod Bologne – ovdje se uživo testiraju i certificiraju UPS i energetski sustavi za data centre, kroz niz simuliranih situacija, po želji korisnika

Vertiv se danas nalazi u boljem tržišnom okruženju nego li je ono bilo u vrijeme izdvajanja. Do sredine desetljeća je postalo jasno da će hiperskalirani operatori oblaka neizbježno diktirati trendove na tržištu i preuzeti rastući dio kapaciteta data centara. Ono što nije bilo jasno, jest kakav će to utjecaj imati na ukupnu potražnju i njenu kompoziciju, te kako uopće sudjelovati u hiperskaliranome dijelu istovremeno održavajući profitnu maržu.

Vertiv u nekim brojkama

AC Power Customer Experience Center

Bolognski Customer Experience Centar je Vertivova lokacija za testiranje i certificiranje strujne i energetske infrastrukture data centara koja omogućuje kupcima iskustvo iz prve ruke u nadgledanju posla koji se odrađuje kako bi se zaštitila njihova infrastruktura kritičnih podataka te kako bi je i sami testirali.

  • Ugošćuje preko 800 kupaca svake godine iz više od 50 različitih zemalja
  • Svaki kupac ima preko 10 Vertivovih ljudi koji su mu posvećeni
  • Sadrži testnu prostoriju za nadgledanje od 1700 m2 sa kapacitetom od 2 MW, izložbenu prostoriju od 650 m2 kao i centar za akademski trening od 650 m2
  • Testira preko 400 UPS sustava svake godine sa 150 testnih sesija
  • 4 različite testne postaje – svaka pruža mogućnost do 1.2 MVA kapaciteta
  • Customer Experience Centar je svečano otvoren u Listopadu 2013. dok je Bolognsko postrojenje otvoreno kasne 1999.
  • U to vrijeme bilo je jedino postrojenje u Europi koje je građeno sa svrhom planiranja i certificiranja data infrastrukture

Podijeli:

 

 

Vezane objave