Globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja Vertiv odabran je od Sveučilišta Keele u britanskom Staffordshireu kako bi im pružio opskrbu za energetski visoko učinkoviti neprekidni sustav napajanja (UPS) uz baterijski back-up. Nova rješenja zamijeniti će zastarjelu opremu u njihovim podatkovnim centrima Sveučilišta. Vertiv će zamijeniti zastarjeli UPS sveučilišta s novim skalabilnim, učinkovitim rješenjem koje štedi prostor. Vertiv će također osigurati modularno rješenje za baterije koje će pomoći u održavanju stabilnog napajanja tijekom prekida rada i out-of-spec ulazne snage, osiguravajući učinkovito upravljanje obnovljivom energijom proizvedenom na lokaciji.

Energetska učinkovitost 96%

Kao dio plana za modernizaciju dva podatka centra Sveučilišta, tim stručnjaka u Keelu iskoristit će Vertiv Liebert APM UPS s 400 kVA kapacitetom u N+1 konfiguraciji. Novi UPS pruža pouzdanu topologiju napajanja s dvostrukom pretvorbom koja koristi inovativni dizajn bez transformatora, što rezultira energetskom učinkovitošću od 96%, a može se povećati na 99% korištenjem ECO načina rada. Važno je da novi UPS donosi više kapaciteta s manjim ugljičnim otiskom, dok svaka od novih jedinica koristi prefabriciranu modularnu i skalabilnu konfiguraciju s pomoćnim ormarima dizajniranim za uštedu prostora i troškova u odnosu na prethodne konfiguracije.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Vertiv će također zamijeniti banku zastarjelih olovno kiselinskih baterija s modernim, rack-based, zasebnim ormarima za baterije. Novi baterijski moduli mogu se dodati ili zamijeniti bez prekida rada ili rizika za povezanu opremu, kada UPS ne radi na bateriju. Svaki baterijski modul ima nadzor i postavke koje ga izoliraju u slučaju kvara baterije. Nizovi baterija spojeni su paralelno kako bi se osiguralo sigurnosno vrijeme i/ili redundancija.

DSC 2022. nagrada

Sveučilište Keele dugogodišnji je kupac tvrtke Vertiv, a njihovu suradnju prepoznali su stručnjaci iz industrije u sklopu dodjele DCS 2022. nagrada, gdje je to partnerstvo nagrađeno priznanjem Data Centre Sustainability Project of the Year.

U posljednjih šest godina, Sveučilište Keele uložilo je više od 1.2 milijuna funti kako bi smanjili ugljični otisak u skladu s vlastitom vizijom da do 2030. godine postignu ugljičnu neutralnost. Osim provođenja prvog ispitivanja miješanja vodika unutar plinske mreže u Velikoj Britaniji i testiranja novih pametnih energetskih tehnologija, Sveučilište Keele proizvodi vlastitu obnovljivu energiju zahvaljujući solarnim panelima i vjetroelektranama koje dovode energiju u mini-mrežu kampusa. Iz perspektive distribucije električne energije, kampus funkcionira kao mali grad. Potreba Sveučilišta Keele bila je minimizirati gubitke, dok se energija prenosi iz mreže na UPS pa onda dalje na IT opterećenje, te iskoristiti prednosti nove generacije baterija.

Podijeli:

 

 

Vezane objave